Universitet er Europas bedste inden for ingeniørvidenskab

Europas bedste og verdens fjerdebedste. Sådan lyder den placering, Aalborg Universitet får på en netop offentliggjort liste fra det velestimerede U.S. News & World Report over verdens bedste universiteter.

Inden for ingeniørvidenskab er universitet sprunget fra en plads som nummer 18 i 2016 til en fjerdeplads i 2018.

Den nye topplacering er den seneste i en stime af gode placeringer og kommer kun et halvt år efter, AAU’s ingeniøruddannelser kom ind på en fjerdeplads i en stor undersøgelse af verdens universiteter fra det amerikanske topuniversitet MIT.

- Lidt ubeskedent og ikke særlig nordjysk, så er vi bare blandt de bedste i verden på dette felt; vi har nogle superstærke forskningsmiljøer, stærke samarbejdspartnere og en unik undervisningsmodel, der tager udgangspunkt i løsningen af virkelige problemer, siger rektor Per Michael Johansen i en pressemeddelelse.

Det er ikke kun inden for ingeniørvidenskab, at AAU er i fremgang på den nye ranking fra U.S. News & World Report. Også på en lang række andre felter forbedrer AAU sig markant og går derfor til en samlet plads som nummer 260 ud af verdens ca. 17.000 universiteter.

US News noterer også en fremgang til AAU inden for områderne IT, klinisk medicin, miljøvidenskab, neuroscience, biologi & biotech, og i hvert af disse områder ligger AAU nu i top 500 i verden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...