23-årige Adelina Igrishta fra Aalborg er aktuel i Robinson på TV3 - det var klamt og forfærdeligt at leve under de forhold, men også spændende

AALBORG: Adelina Igrishta er opvokset i Hobro. Hun bor og studerer i Aalborg, men er ved at flytte sammen med sin kæreste i Hadsund. Hun har aldrig set særlig meget reality, men tv-programmet Robinson har alligevel fanget hende helt fra hun var barn.

- Måske fordi der er noget spændende i at samle en masse fremmede mennesker og sulte dem, og så se hvad der sker, gætter hun.

Som lille drømte hun om at være med i Americas Next Topmodel, men hendes højde på bare 157 centimeter spændte ben.

Sarah Thun
Adelina Igrishta har længe tænkt på at være med på noget tv, men hun har ventet på den helt rigtige mulighed. Foto: Kim Dahl Hansen

I reality-programmet Robinson Ekspeditionen, som foregår på en ø i den Dominikanske Republik, er konceptet lidt et andet - her bliver de 22 deltagere delt op i to hold, som skal dyste imod hinanden. Hver uge skal det tabende hold stemme om, hvem fra holdet, der skal sendes hjem.

Castet som pæn pige

Faktisk har Adelina Igrishta gemt på hemmeligheden om sin deltagelse noget længere end planlagt. I for et år siden tog hun orlov fra studiet for at tage afsted - men på grund af corona blev rejsen udskudt, og det krævede endnu en casting før pladsen på holdet var sikret. Det tog hun dog med ophøjet ro:

- Jeg følte, at den var hjemme. Robinson er alle typer mennesker, og der er nok mange store stærke mænd, der gerne vil være med. Måske er der ikke så mange af min type - den pæne pige, der godt kan lide materielle ting. Jeg kan lide at lægge makeup og går op i mit udseende, fortæller hun.

Sarah Thun
Adelina Igrishta følte, at hun var castet til at være den pæne pige, der går op i sit udseende. Den rolle følte hun sig komfortabel i. Foto: Kim Dahl Hansen

Og ganske rigtigt - den var hjemme. Det var dog vigtigt for hende at fremstå seriøs, da hun ankom til øen, hvor hverken stilletter eller make-up havde en naturlig plads.

- Jeg var meget bevidst om, hvordan jeg så ud, så folk kunne se, at jeg ville det. Jeg har slet ikke makeup på i programmet. Men i grupperne snakkede vi hurtigt om interesser og om hvad man laver derhjemme, så jeg tror hurtigt det stod klart for de andre, at det her med sheltertur, det er sgu ikke lige noget, jeg dyrker derhjemme, griner hun.

- Men det er jo det, der gør det spændende. Det var klamt og forfærdeligt at leve under de forhold, men jeg kunne jo godt lide det alligevel.

At se sig selv i øjnene

Det vigtigste for den 23-årige nordjyde var, at hun kunne se sig selv i øjnene - uanset hvordan afsnittene blev klippet sammen. Derfor havde hun lavet en aftale med sig selv om ikke at gøre noget, hun ikke selv kunne holde ud af se, når programmet rullede over skærmen.

- Selvom der måske var nogen, jeg ikke syntes specielt godt om, eller der var noget, jeg ikke var enig i, så var det ikke noget, jeg havde lyst til at gøre en stor ting ud af. Man kan jo risikere, at man kun ser den person opføre sig eksemplarisk, og så virker det, som om det er mig, der har ondt i røven, forklarer hun.

Hun er dog endt med at være rigtig glad for det portræt, der bliver tegnet. Selvom holdet bliver klippet lidt mere konfliktfyldt end hun husker det, så kan hun sagtens genkende sig selv i portrættet af den udfordrende tid på øen, hvor alle kæmpede for at få lov til at blive i spillet.

- Det der udfordrede mig mest var det her game, der kørte. Når der er lidt snakken i krogene, så bliver man paranoid. Det var rigtig udfordrende det her med, at man hele tiden skal finde fejl ved de andre, og man vil gøre hvad som helst for, at ens navn ikke skal være in the mix, siger hun.

Spændt på flere muligheder

Efter hjemkomsten fra øen har det været vigtigt at fokusere på, at det hele bare var for sjov. Selvom det føltes som liv og død, da hun var der, så er det bare et tv-program, og det handler om at være sig selv - så længe man opfører sig ordentligt, er der ingen grund til andet, siger hun.

Og det er der rigtig mange, der godt kan lide. I skrivende stund har hun over 6000 følgere på sin Instagramprofil - mange har sluttet sig til siden første afsnit rullede over skærmen, og det er noget, der gør hende glad og meget beæret.

Sarah Thun
I den seneste tid er der kommet mindst 3000 nye følgere til på instagram. Det er virkelig positivt, fortæller hun. Foto: Kim Dahl Hansen

- Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvad der sker med mig. Jeg har fået mange henvendelser på min profil, og jeg vil synes, det er megaspændende, hvis jeg får nogle tilbud indenfor TV-branchen, men jeg har også snart en fantastisk uddannelse, som jeg er glad for, og jeg nyder at arbejde med mennesker. Så det er bestemt også nok for mig, fortæller hun.

Lige for tiden nyder hun de sidste måneder af sin studietid i Aalborg, som har en helt særlig plads i hendes hjerte. Her er der fantastisk stemning, gode spisesteder og et natteliv, der altid tåler et besøg mere - også selvom teltpælene bliver rykket til Hadsund.

FAKTA

BLÅ BOG

Adelina Igrishta, 23 år

Kosovo/albanske forældre, men er selv født og opvokset i Hobro

Færdiguddannet pædagog til januar

Kærester med Rasmus på fjerde år

Aktuel i Robinson, som du kan se hver mandag på TV3 og streame på Viaplay

Aktiv på Instagram som @adelinaigr

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...