De er kendt for deres cocktails og mexicanske retter, og nu stiler de også efter at blive mere bæredygtige

AALBORG: Det er ikke første gang, at El Mariachi laver ændringer på deres menu- og cocktailkort. Til gengæld er det mere nyt, at de satser målrettet på at blive en del af en bæredygtig restaurationsbranche. Det første, der har måttet lade livet i den forbindelse, er de velkendte plastiksugerør.

Camilla Gammelgaard og Henrik Bo
Folk har indtil videre taget fint imod de nye sugerør, der dog ikke er den perfekte løsning i følge indehaveren.

Lettere alternativer

Claus Carstensen er manden bag den mexicanske gastro pub, El Mariachi, der er beliggende Ved Stranden i Aalborg. Indehaverens passion for cocktails, gode øl og autentisk mexicansk mad træder tydeligt frem i glassene og på tallerknerne, og nu er det blevet tid til nogle justeringer, for der kommer både ændringer på cocktailkortet og på menuen fra og med den 1. juni.

- Vi vil gerne prøve noget nyt og udvikle os hele tiden, så vi ikke ender med at stå i stampe, siger Claus Carstensen.

Noget af det, El Mariachi er allermest kendt for, er deres cocktails, som indehaveren i mange tilfælde selv har udviklet. Og på det område er han klar med tilføjelser. Det betyder blandt andet, at man i fremtiden vil kunne finde et lettere alternativ til de alkoholtunge cocktails i baren.

- Vi tilføjer fire centiliters drinks på kortet i fremtiden, fordi nogle gæster efterspørger alternativer med lidt mindre alkohol, end der er i de eksisterende cocktails, fortæller indehaveren.

Camilla Gammelgaard og Henrik Bo
Når du bestiller cocktails på El Mariachi, så er der ikke sparet på alkoholen. I fremtiden vil der dog også være lettere alternativer.

Han tilføjer, at flere af de gamle travere vil blive hængende, men at der også vil være plads til nyheder, når det gælder "de rigtige" cocktails, hvor der ikke er sparet på sprutten.

- Skulle man komme til at savne sin yndlingscocktail, efter ændringerne træder i kraft, så kan man sagtens spørge efter den alligevel. Alle bartenderne kender opskriften på de cocktails, vi har haft igennem tiden. Så vi kan sagtens lave dem, jeg synes bare, det er vigtigt at få skiftet ud en gang imellem, fortæller Claus Carstensen.

Camilla Gammelgaard og Henrik Bo
Der kommer flere ændringer på menukortet fra 1. juni. Her ses en af stedets tacos med fyld.

Alle kan være med

I køkkenet vil der også ske ting og sager. Der er ikke tale om markante ændringer men nærmere tilføjelser af forskellige ting, som er inspireret af de mexicanere, El Mariachi samarbejder med omkring menukortet.

- Vi har flere, som vi spørger til råds, når vi udvikler vores retter, så vi er sikre på, at vi gør det rigtigt i forhold til, hvordan man gør det i Mexico, men der er selvfølgelig lokale forskelle, der kan være svære at tage højde for, fortæller han og fortsætter:

- Vi har ikke mexicansk mad, som mange kender det. Det er ikke den amerikanske udgave, det er autentisk mad. Det betyder for eksempel, at vores tacos ser en smule anderledes ud, end folk forventer. For det er ikke den slags, man køber i supermarkedet. De ser ud, som de ville gøre i Mexico og er flade med fyld ovenpå.

Camilla Gammelgaard og Henrik Bo
Folkene på El Mariachi spørger ofte mexicanere til råds, når de ønsker at justere menuen.

Man skal ikke lade sig skræmme, hvis man ikke er den store fan af stærk mad, for man kan sagtens spise på El Mariachi alligevel.

- Min far sagde til mig på et tidspunkt, at han glædede sig til, jeg fik min egen restaurant, men han var ked af, det var mexicansk, for han kan ikke lide stærk mad. Så vi gik i tænkeboks for at finde ud af, hvordan vi kan løse det, så alle kan være med, fortæller Claus Carstensen.

Løsningen blev, at fyldet ikke krydres stærkt, men at man i stedet kan vælge mellem en mild, mellem og en stærk hjemmelavet chilimayonnaise, som man kan smage på, inden man træffer valget. Den kommer ovenikøbet ind ved siden af, så man selv kan komme det på sin ret.

Camilla Gammelgaard og Henrik Bo
Her er det så: "Straw-Straws" - sugerør der kan gå direkte på komposten.

Farvel til plastiksugerør og hej til...

Når man er indehaver af en mexicansk gastro pub, hvor der sættes en ære i at lave gode cocktails, så er der særligt en ting, man bruger rigtig mange af. Sugerør lavet af plastik. Men også på det område er der sket en ændring, for undværes kan de ikke, og det har fået Claus Carstensen til at lede efter et alternativ, som er bedre for miljøet.

- De gamle plastiksugerør i hård plast står for meget af det, der ligger i verdenshavene rundt omkring. Det er derfor, at flere barer og restaurationer har fået øjnene op for at skifte dem ud med noget andet, fortæller han og fortsætter:

- Faktisk er restaurationsbranchen en stor synder, når det gælder hård plast. I England kommer en meget stor del af det plastik, der bliver til spild, fra restaurationerne, og derfor overvejer de jo også at gøre plastiksugerør decideret ulovlige.

Der er endnu ikke fundet et perfekt løsningsforslag, men indehaveren af El Mariachi valgte at kigge mod netop England efter et bud, og det har resulteret i, at du nu får et strå i din cocktail, når du besøger stedet.

- Det er svært at finde et godt alternativ. Man kan få nogen i metal og glas, men de er for dyre og svære at rengøre. Vi vil gerne være med til at ændre tingene, men de skal selvfølgelig også kunne fungere i praksis, siger han og fortsætter: - Nu er har jeg fået "Straw-Straws", der er sugerør lavet af strå, og de kan godt bruges, og så er de meget fede.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...