Kalaha og Lukkif giver koncert

AALBORG: Det er musik inspireret af traditionel musik fra Afrika og den nordiske folkemusik, der kan opleves torsdag 16. november på Huset.

Kalaha er en dansk gruppe, der favner jazz, afrobeat og electronica. To af landets fremtrædende elektroniske kunstnere, Rumpistol og Spejderrobot, er gået sammen med to af jazzscenens mest innovative musikere, trommeslageren Emil de Waal og guitaristen Niclas Knudsen, for at udforske grænselandet mellem deres respektive genrer.

På Quarquaba, der er den første studieudgivelse fra Kalaha, har de fire musikere ladet sig inspirere kraftigt af traditionel musik fra både Afrika og Kina samt retro-futuristiske bevægelser inden for elektronisk musik og jazz. Titlen Quarquaba refererer til et marokkansk slagtøjsinstrument, som også kan høres på EP’en.

Lukkif har rødder i nordisk folkemusik og et blik imod et elektronisk univers af dansende beats og glitchlyde.

Lukkif, som er sangerinden Jullie Hjetland, lukker op for sine indre kampe og skæve iagttagelser i et dramatisk møde mellem nordisk folkemusik og krystalklar electronica.

"Båden", som er navnet på debutpladen, blev frugten af ikke kun at sejle sin egen sø, men at turde opsøge større bølger og dermed nye musikalske udfordringer.

Lukkif fortæller:

- Min farmor lærte mig at synge min første sang, nemlig "Vem Kan Segla För Utan Vind", hun var norsk, jeg er født i Danmark og sangen er

svensk. Det opsummerer meget godt hvordan mit liv og karriere har tegnet sig.

Tradition og innovation danser i ring når Lukkif’s dragende stemme og rødder i folkemusik møder Rumpistol’s elektroniske univers.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...