Kaare tager dig med til en god kop te på Sallings Rooftop

AALBORG: I Nordjylland har vi en gastronomisk feinschmecker. Han hedder Kaare Fuglsang Bach Toft. Han kommer i forbindelse med sit arbejde for Visit Aalborg godt rundt i madens verden, og her giver han en varmhjertet anbefaling:

På en skøn efterårsdag hvor solen skinner frem, menneskerne man møder på gaden smiler og naturen viser sig fra den flotteste side, ja så er det svært at ønske sig mere.

Pludselig er der tid og energi til lidt ekstra tanker og overskud til at skrue tiden tilbage – langt tilbage.

Vi starter med lidt historie

Dengang i midt 1800-tallet hvor man serverede aftensmåltidet ”fashionably late” blev folk vanvittige af sult og derfor valgte Anna, the seventh Duchess of Bedford, at servere en omgang afternoon tea for sin mand.

BUM !!– en super god tradition blev sat i gang – og selvom den startede i de ”Higher & fashionable” kredse – er vi heldigvis nået til 2020 hvor Salling ROOFTOP tager imod alle glade gæster og ikke mindst Aalborgensiske shoppere og serverer deres fantastiske

AFTERNOON TEA med den smukkeste udsigt ud over byen.

Og så tilbage til virkeligheden. En efterårsdag i oktober

Vi bliver taget fantastisk imod ved døren til Salling ROOFTOP af Camilla som bestyrer ROOFTOP kærligt, venligt og ikke mindst meget imødekommende.

Vi bliver hurtigt vartet op af en sød tjener som kommer hen til os og modtager bestillingen – Der skal jo ex. vælges te – og der er hele 5 forskellige at vælge imellem. Vi valgte ”Nordic Night” som er en mild, hvid kinesisk te, tilsat hvid kornblomst, citronmynte og aromaer som både smager og dufter fantastisk.

Selvom Rooftop er ret fyldt af glade gæster er vi helt trygge. Alle har mundbind på og alle sidder med god afstand.

Der er heldigvis masser af kager at vælge imellem. Privatfoto

Nu skal vi forkæles på sådan en helt alm. eftermiddag

En lækker etagere bliver båret ind til vores bord - det er lækre ting vi skal i gang med – men når de kommer i flere etager – er det bare liiiidt bedre og øjerne bliver lynhurtig lige så sulten som maven.

Ud fra den tea vi har valgt, er vandet tempereret i lige netop de grader der passer til den sort af te der skal brygges, og den søde tekande er dampende varm.

Intet er overladt til tilfældighederne.

På det flotte fad ligger i bunden lækre friske scones serveret med lemoncurd og flødeskum og et lille stykke chokolade. Privatfoto

På det flotte fad ligger i bunden lækre friske scones serveret med lemoncurd og flødeskum og et lille stykke chokolade.

På den midterste etage er der små søde sliders med laksesalat samt frisk frugt i form af ananas og melon. Som kronen på værket – toppen af poppen og af etageriet! Små søde petit four – ja faktisk to til hver.

Vi siger Helloooooo, good afternoon og takker hende der Anna fra 1800 og ikke mindst Salling.

Afternoon Tea fås i øvrigt søndag til torsdag fra kl. 13:00 – 17:00 og prisen er 220 kr. for to personer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...