Storskærm skifter billede og scenetårn får ny farve

AALBORG: Normalt er Aalborg Kongres & Kultur Centers gennemgående farve grøn, men i aften går AKKC helt nye veje og bliver rødt, skriver centret på Facebook.

Som en lang række bygninger over hele landet - og i Europa - markerer centret nemlig Night of Light.

Farveskiftet sker for at markere, at live- og musikbranchen over hele Europa bløder på grund af coronakrisen, og det skal derfor ses som en art protest, der skal råbe politikerne op.

Det er We Are Events Danmark, der står bag demonstrationen her i landet. De skriver i en pressemeddelelse, at "den danske musikbranche er i dyb krise. Livebranchen var den første, der lukkede ned, og det bliver den sidste, der bliver åbnet igen. Alligevel har regeringen besluttet, at der ikke tages hensyn til alle, der arbejder i livebranchen, freelance teknikere, baggears folk, lyd og lys firmaer, generator udlejning, telt udlejning, hegn, toiletter osv. i hjælpepakkerne. Beslutningen står som en kolossal trussel for livebranchens økosystem af indholdsleverandører, der alle lønnes af artisternes honorarer, og som nu står uden deres primære indtægtskilde: sommerhalvårets koncerter".

Udover AKKC vil markante bygninger og stedet som f.eks. Roskilde Domkirke, Musikhuset i Aarhus og Rådhuspladsen i København også gå i rødt.

AKKC bliver lyst op fra kl. 22 og frem til kl. 01. Oplysningen sker i samarbejde med Profox ApS, der for nylig også stod bag oplysning af Aalborg Tårnet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...