50 aktiviteter er på programmet for elever i 3. til 10. klasse i sommerferien

AALBORG: I mere end 35 år har skolebørnene i Aalborg glæde sig til at skyde sommerferiens sjov i gang med et lille hæfte, der er Aalborg Kommunes sommerferietilbud til kommunens børn og unge i 3.-10. klasse.

I år er ingen undtagelse, selvom Morten Ubbesen - bedre kendt som "Muddy" medgiver, at hæftet aldrig har været mindre. Og det skal altså forstås i størrelse på hæftet.

For mængden af indhold er bestemt ikke blevet mindre.

Til gengæld er det gået fra at være næsten udelukkende tilbud inden for forskellige sportsgrene til en mere kulturel palette.

- For 30 år siden sagde vi "ud af porten og ind i sporten," griner Morten Ubbesen.

- I dag ved vi godt, at vi ikke skal konkurrere med de forskellige fodboldskole, så derfor er udvalget mere kulturelt båret, så der på den måde også er noget til de børn, der måske ikke er så vilde med sport, forklarer han.

Mandag i uge 27 blev Aktiv Sommer vanen tro skudt i gang - og i år var det Sommercirkusskole med Søren Visby og hans flyvende Kuffertcirkus der var første tilbud.

"Aktiv Sommer" er løbende blevet udvidet. Aktiv Sommer gennemføres i et samarbejde mellem Skoleforvaltningen og Sundheds- og Kulturforvaltningen og i samspil med Aalborg Kommunes mange foreninger og kulturelle tilbud. I 2017 deltog ca. 13.726 børn og unge i Aktiv Sommer.

Programmet kan findes på www.aktivsommeraalborg.com

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...