Aalborg-restaurant stræber efter at nå internationalt niveau

AALBORG: Den kun knap to år gamle gourmetrestaurant Alimentum tager et væsentligt skridt mod yderligere perfektion.

Restauranten har netop etableret et såkaldt foodlab, der samtidig fungerer som præsentationskøkken for de gæster, der vælger stedets Optimus-menu.

Ved et højbord midt i det nyindrettede ekstra-køkken kan op til seks personer ad gangen få indledende snacks og første serveringer, mens køkkenchef og medindehaver Søren Birch giver en præsentation af den gastronomiske oplevelser, der venter dem.

- Vores nye kreative rum skal både give vores mest interesserede gæster ekstra direkte oplevelsesværdi i forbindelse med måltidet. Men samtidig skal de bedre muligheder, som foodlabet åbner udnyttes til at eksperimentere i detaljen. Vi vil kort sagt dybere ned i smagene og herigennem være med til både at skabe endnu flere sublime smagsoplevelser på dagen og samtidig generelt sikre Alimentum en ekstraordinær skarphed, præcision og højt bundniveau, forklarer Søren Birch i en pressemeddelelse.

Det nye kreative rum skal samtidig bruges som præsentationskøkken for de gæster, der får Alimentums Optimus-menu. PR-foto

Det er nemlig tanken, at kokkene i dagtimerne skal eksperimentere med f.eks. nye gærings- og fermenteringsteknikker. Et af de helt konkrete eksperimenter er fermentering af perlebyg, som skaber en chokoladesmag - men uden brug af importeret kakao. Andre eksempler er en lokal kimchi med peberrod farvet naturligt med rejeskaller fremfor chili. Ligesom Alimentums bud på en ”garum,” den klassiske gærede fiskesovs, hvor hele skroget bruges, løbende forfines her.

- Vi har en stor tro på og vilje til at udvikle Alimentum hen imod et internationalt niveau, som kræsne gæster også fra udlandet vil rejse til Aalborg for at opleve. Vi forsøger hele tiden at lægge nye kvalitative lag på den autentiske storytelling om Alimentum fra vores egen jord til bord, forklarer restaurantchef og medindehaver Simon Kvist Bjerre.

Alimentum, der ligger i Løkkegade, blev i foråret udvidet fra 20 til 32 siddepladser. Restauranten har sit eget landbrug, Højgården, ved Mou, hvor man blandt andet dyrker grøntsager og urter og avler grise.

Der er ikke langt fra jord til bord hos Alimentum, restauranten har sin egen gård, Højgården, ved Mou. PR-foto
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...