Skolen ser nærmest faldefærdig ud som den tårner sig op på hjørnet mellem Østre Allé og Sohngårdsholmvej. Arkivfoto: Martin Damgård.
Livet her

Alléskolen står der endnu - men bag den faldefærdige facade er der nye planer på vej

Selvom det ser ud til at stå stille, bliver der fortsat arbejdet på en plan for byggegrunden

03. marts 2022 kl. 15:09

AALBORG: Er du en af de mange aalborgensere, der jævnligt bevæger sig omkring Østre Allé, så har du nok også undret dig over, hvorfor den store klods af en skole stadig står.

Den ser på ingen måde hverken fin eller særlig holdbar ud. Faktisk ser den lidt forladt ud, og nogle vil måske endda mene, den ser lidt uhyggelig ud i en mørk aftentime.

- Der kommer formentlig et nyt forslag til lokalplanen i løbet af foråret, fortæller byplanlægger Martin Hejde.

- Selvom det ser ud som om, der ikke sker en skid, så arbejder vi fortsat videre på at finde en løsning, som alle er glade for.

Det gik nemlig helt op i debat, da det seneste forslag til en ændret lokalplan skulle i høring. Flere hundrede havde indsigelser, hvilket betød borgermøder og masser af komplikationer, da der senest blev foreslået at bygge almene boliger i 16 etager.

Det var måske også nok at være lidt ambitiøs, erkender Martin Hejde, som godt forstår, at naboerne til byggeriet brokkede sig over udsigten til et byggeri der var noget højere end de 5 etager, som står i den originale lokalplan fra 2003.

Østre Allé Skole skulle rives ned i 2018, og havde der ikke være indvendinger, havde der allerede været boliger nu. I 16 etager. Arkivfoto: Martin Damgård

- Man blev nok grebet af stemningen og ville bygge højt og være en stor by. Men efter der er blevet bygget højt både på Eternitten og Samsøgade, kan man jo godt forstå, at borgerne i de almindelige villakvarterer i Vejgaard begynder at føle sig lidt omringet, forklarer han.

Derfor har arkitekter og bygherrer nu været i dialog med kommunen og borgerne i området, og nu er der altså et nyt forslag på vej.

Her har man skåret antallet af etager ned til det halve, så det højeste sted nu kun er otte etager. De steder, der er tættest på den nuværende beboelse, er imidlertid kun på tre til seks meter.

- Vi har lavet revideringer og prøvet at lytte til det borgerne har sagt. Der skal balanceres et hensyn til byen, men også til naboerne, så det må blive en form for kompromis.

- Blandt andet foreslår vi at lave mere beplantning ud til naboerne, og så vil vi lave fuld parkeringskælder, så der ikke kommer til at stå så mange biler i gadebilledet. Det kan så give plads til flere grønne områder, forklarer han.

Flere af ruderne er smadrede i den gamle skole. Arkivfoto: Martin Damgård

Han har haft et godt samarbejde med borgerne i området, og han håber, at de føler sig set og hørt. Han ved, at beboerne i området også er trætte af den gamle, grimme skolebygning.

- Alle er enige om, at der skal ske noget. Det er jo ikke ligefrem pænt, som det står nu. Men de 16 etager var måske lige at stramme den, siger han.

Han gætter på, at byggeplanerne tidligst kan være klar på den anden side af sommerferien. Inden da kommer der først til at være en høringsfase, hvor borgerne igen kan indvende.

Det er Lykkebo, der ejer grunden og som ønsker at bygge nyt. De kan fortælle, at de fortsat afventer de nye byggeplaner og håber på en godkendelse af den nye lokalplan til sommer.

Annonceret indhold

Nyeste