Sådan ser glade fodboldspillere ud, når de lige har vundet det danske mesterskab. AaB-spillerne fejrede naturligvis med manér, at de havde vundet guldet og klubbens andet mesterskab i 1999, og det skal naturligvis også markeres 20 år efter på søndag på Aalborg Portland Park. Arkivfoto: Grete Dahl
Det sker

Alle mand af huse - det bliver et brag af en fodboldkamp...

Billetterne til opgøret mellem AaB og FC København bliver revet væk og måske bliver der næsten udsolgt

28. august 2019 kl. 16:04
Opdateret kl. 16:52

AALBORG: Hvis du er til et topbrag af en fodboldkamp, og hvis du også vil deltage i en historisk jubilæumsfest og fejre, at det er 20 år siden, at AaB vandt sit andet mesterskab i 3F Superligaen, så skift endelig søndagssofaen ud med en tur på Aalborg Portland Park.

- Hvem er modstanderen, spørger du så?

- Det er naturligvis løverne fra FC København, og kampen fløjtes i gang klokken 16.00 søndag den 1. september.

Og der er formentlig 100 procents garanti for, at der bliver underholdning for alle pengene på både grønsværen og uden for banen, når det stort anlagte jubilæumsshow rulles ud for publikum foruden naturligvis en særdeles spændende og seværdig fodboldkamp.

Så hvis du ikke allerede har sikret dig en billet til begivenheden - der formentlig indskriver sig i historiebøgerne - så gælder det sandelig om at komme ud af starthullerne nu.

For der er i en sjælden grad et så stort pres på billetsalget, at det kan få enhver kassemester til at rulle med øjnene.

Det bliver formentlig - og forhåbentlig - et brag af en topkamp, når AaB på søndag tager imod FC København. Sidst de to hold mødtes i Aalborg daterer sig tilbage til den 11. november 2018, hvor opgøret endte uafgjort 1-1. Arkivfoto: Martin Damgård

Thomas Bælum er administrerende direktør i AaB, og han oplyser til aalborg:nu, at der i skrivende stund kun er ca. 2.950 billetter tilbage til opgøret.

- Billetsalget går rent ud sagt strygende, og hvis ellers alt flasker sig, så kan det slet ikke udelukkes, at vi får næsten fuldt hus til kampen.

- Der er plads til i alt 13.100 tilskuere på Aalborg Portland Park, og det ville jo være en fantastisk kulisse og støtte til "Hele Nordjyllands Hold", hvis lægterne er fyldt godt op med tilskuere, siger Thomas Bælum og pointerer, at alle jo ved, at netop opbakningen fra denne 12. mand - læs tilskuerne - har mega stor betydning for spillerne på banen.

Til sammenligning kan nævnes, at opgøret mod Brøndby i 2016 trak ca. 11.000 tilskuere på stadion.

Den administrerende direktør peger også på, at der bliver rig lejlighed til at hilse på legenderne/spillerne fra 1999 i f.eks. fanzonen, og på nuværende tidspunkt er der tilsagn fra 17 spillere, der var med til at sikre guldmedaljerne.

Profilerne var bl.a. Frank Strandli, Jozo Matovac, Anders Andersson, Brian Priske, Jens Jessen, Søren Frederiksen og ikke at forglemme Thomas Bælum selv og nuværende sportsdirektør Allan Gaarde foruden træner Hans Backe.

Nævnes skal selvfølgelig også Ståle Solbakken, der var med på Guld-holdet, og som i dag er træner for netop FC København.

AaB vandt fuldt fortjent det danske mesterskab i 1999, og det var det andet i rækken. Det første DM kom i hus i 1995, og klubben blev også mestre i 2008 og 2014. Arkivfoto: Jesper Dall

Der bliver livemusik forud for kampen, og i pausen er der hyldest af AaB legenderne på banen efterfulgt af et cheerleader-show plus en lille ekstra overraskelse i pausen.

Sidst løverne var på besøg på Aalborg Portland Park - det var den 11. november 2018 - endte opgøret uafgjort 1-1.

Og aalborg:nu kan selvfølgelig ikke dy sig for at spørge Thomas Bælum om resultatet af søndagens opgør.

- Vi vinder - men jeg vil helst ikke gætte på selve cifrene, siger Thomas Bælum med et smil om munden.

AaB ligger pt. på en delt 4. plads i 3F Superligaen med 10 point for syv kampe. FC København er på 1. pladsen med 21 point efter syv sejre i streg.

Annonceret indhold

Nyeste