Mad & Drikke

Alle veje fører til Gaden: Pubcrawl fra Nørresundby

Det er højsæson for byture, og mange ender i Gaden. Men hvor kan man egentlig varme op på vej dertil? Vi giver dig svaret

20. december 2018 kl. 18:00

AALBORG: Det er i Gaden, det sker. Sådan er der en del, der tænker, når fredag eller lørdag skal have en over nakken. Men Aalborg byder på meget mere. De brune værtshuse og små hyggelige barer rundt omkring er ofte overset. Derfor har flere af aalborg:nus engagerede medarbejdere ofret sig for at tage på pubcrawl, så du kan få inspiration til den næste tur i byen. Første rute starter på solsiden, og her får du kort og godt overblikket over værtshusene, vi besøgte.

Jackpot Bar

Vi starter turen i Østergade, hvor man finder Jackpot Bar. Den er let at få øje på fra vejen, og indenfor døren venter der dig en helt særlig atmosfære. Der er fyldt godt op, og snakken går lystigt og overdøver tonerne fra jukeboxen. Der er tale om et helt klassisk brunt værtshus, som byder på spil, hygge og ikke mindst tilbud, der ikke findes i Aalborgs midtby. Og så efterlyser de endnu flere unge mennesker og kvinder. For alle er velkomne, fortæller både stedets gæster og bartender.

Et klassisk sæt på Jackpot Bar. Foto: Pauline Vink

Type: Helt klassisk brunt værtshus med hyggelig belysning, askebægre på bordene og spillemaskiner i hjørnet

Bag baren: “Pippi” - Men der er flere ansat på stedet, som fik ny ejer 1. september.

Stedets “skjulte skat“: Bartenderen fortæller, der ikke er noget ekstraordinært på kortet - Derimod køres der traditionelt hele vejen igennem med Tuborg, Hof, shots, irish coffee og ”technobajere“ (Mokai, Smirnoff Ice, Bacardi Breezer og lignende).

Prisleje: Generelt er priserne lave, og de føromtalte “technobajere” leder os mod én af de ting, som gør Jackpot Bar ret unik. Du kan nemlig få to styk til den nette sum af en Vejgaard-Dollar, eller som det også kaldes, en halvtredser.

– Hvad kan man give sig til? Jackpot Bar byder på de fleste klassiske værtshusdiscipliner. Så du kan både udfordre vennerne i et spil dart, terninger og kort eller prøve lykken på spillemaskinerne.

Kroen i Centrum

Vi fortsætter turen til Smedegade, hvor Kroen i Centrum har til huse. Du skal blot nogle trin op, og så står du midt på værtshuset, der er ret specielt indrettet. På væggene er der flere finurlige detaljer i form af sjove billeder og ure, og så ligger det nærmest i to plan med toiletterne på det, der ligner en lille balkon. Også her er der godt fyldt, og stemningen vidner om, at de fleste kender hinanden eller er friske på en snak. Stedet byder på noget til enhver smag, har ret vilde åbningstider, og så er der helt unikke drinks på kortet.

Kroen i Centrum byder blandt andet på en “Glistrup” og en “Kroguf”. Foto: Pauline Vink

– Type: Brunt værtshus “med et tvist”. Tidligere var det både spisested og værtshus, men i dag er det kun den sidste del, der er tilbage. Der er mange stamkunder, men i de sene timer er der også mange unge mennesker på vej i byen (som dog ofte ender med at blive hængende).

– Bag baren: Lotte Holm - Hun er utrættelig og er at finde bag baren på alle tidspunkter af døgnet (stedet åbner allerede klokken 8!). Hun bliver af flere gæster fremhævet som en god grund til at kigge forbi.

– Stedets “skjulte skat”: Kroen i Centrum er et klassisk værtshus, når det gælder drikkevarer. Alligevel er der finurligheder at finde. Du kan for eksempel få dig en Glistrup (vodka, Anton Berg og is) eller en Kroguf (Malibu, vodka, cocio og is).

– Prisleje: Priserne ligger også her i den lave ende, men det unikke tilbud må alligevel være, at du kan få en dobbelt vodka eller rom for kun 25 kroner. Skål!

– Hvad kan man give sig til? Kroen i Centrum ligger inde med terninger og kort, og så kan du gå amok i rummet med spilleautomater.

Tempo Bodega

Vi er nu nået over broen i vores færd på vej mod Gaden. Her kommer vi hurtigt til Tempo Bodega på Vesterbro, som ude fra ligner et traditionelt brunt værtshus, men som indenfor har et langt blidere udtryk med lidt mere moderne indretning. Man bliver ikke mødt af en tæt tåge, som man måske ville forvente, men nærmere af en hyggelig atmosfære, der alligevel oser af værtshusstemning. Ligesom de to foregående steder, er her mange mennesker, dog virker det en smule mere opdelt i grupper, end vi tidligere har set. Alt i alt er det resultatet af, at indehaveren for seks år siden rystede posen, og gjorde bodegaen lidt mere in.

Tempo Bodega byder på øl fra flere af de mindre bryghuse. Foto: Pauline Vink

– Type: Brunt værtshus møder moderne bar.

– Bag baren: Indehaveren Maria Louise de la Prada. Hun har solgt stedet videre, og dermed kommer der per 1. januar nye ansigter og betjener gæsterne. Stedet kører dog videre, som det er.

– Stedets “skjulte skat”: Bartenderen udpeger hurtigt Hancock på fad, for der er ikke mange steder, som har den, og hun er meget begejstret for Skive Bryghus. Ellers er der flere øl fra de mindre bryghuse og ikke mindst en masse gin, hvis man kigger lidt udover det gængse.

– Prisleje: Vi har forladt Solsiden og deres meget lave priser. Tempo Bodega satser mere på et unikt udvalg af øl fremfor lave priser.

– Hvad kan man give sig til? Her møder det brune værtshus en café. Du kan nemlig finde et ret stort udvalg af spil i alle genrer. For eksempel er der backgammon og quizspil.

Gode priser og hyggelige steder

Den korte konklusion på vores pubcrawl med start i Nørresundby må være, at der er masser at komme efter på Solsiden (især de vildt lave priser). Og så er der selvfølgelig flere værtshuse, end dem vi besøgte. Man finder man for eksempel også Industrien og Jet Kroen.

Det er måske ikke så mærkeligt, at flere vælger at blive hængende på de mindre steder fremfor at fortsætte. Gør man det alligevel, så er det en unik og hyggelig tur, og man er helt sikkert i godt humør, når man endelig rammer Gaden.

Annonceret indhold

Nyeste