Det er højsæson for byture, og mange ender i Gaden. Men hvor kan man egentlig varme op på vej dertil? Vi giver dig svaret

AALBORG: Det er i Gaden, det sker. Sådan er der en del, der tænker, når fredag eller lørdag skal have en over nakken. Men Aalborg byder på meget mere. De brune værtshuse og små hyggelige barer rundt omkring er ofte overset. Derfor har flere af aalborg:nus engagerede medarbejdere ofret sig for at tage på pubcrawl, så du kan få inspiration til den næste tur i byen. Denne gang starter vi i øgade-kvarteret, og her får du kort og godt overblikket over værtshusene, vi besøgte.

Jægerstuen

Vi starter turen i Øgaden, der har et ganske bredt udbud af brune værtshuse, bydelens størrelse taget i betragtning. I Vendsysselgade, lige overfor handelsskolen, finder man Jægerstuen, der bestemt befinder sig i kategorien med de traditionelle værtshuse. Alligevel har stedet fået et lille tvist af ungdommelighed, eksempelvis med en hyggekrog lige indenfor døren. Ellers er alt, som det plejer at være, og man ved, hvad man kan forvente sig. En hyggelig stund med øl, jukeboksmusik og alt, hvad ellers hører sig til.

Camilla Gammelgaard
Jægerstuen er traditionelt brunt værtshus. Bag baren finder man mange dage “Birdie”. Foto: Pauline Vink

– Type: Brunt værtshus med et strejf af ungdommelighed, der nok skyldes de mange unge gæster fra handelsskolen og universitetet.

– Bag baren: “Birdie” som er en af de flittige bartendere. En gæst mener i hvert fald, at der er en stor chance for at hilse på hende, hvis man kigger forbi. Der er flere ansat, og på weekendaftner er det de yngre blandt personalet, som får tjansen, fortæller hun.

– “Stedets skjulte skat”: Jægerstuen er på mange områder et klassisk værtshus. Det gælder også med drikkevarerne, hvor udbuddet primært er øl, shots og drinks. Alligevel er der en skjult skat at komme efter her. Man kan nemlig få sig en tossekande i enten rød eller blå, hvor der ikke er sparet på alkoholen, og de er ganske populære.

– Prisleje: Priserne ligger i den lave ende, og man kan nemt få sig en lille skid på, uden at skulle have læderet frem for tit. Kommer man om eftermiddagen, er der billige fyraftensøl, og ellers kan man sikre sig fire Mokai eller Somersby for en hund i weekenden.

– Hvad kan man give sig til? Der er flere forskellige spil på hylderne hos Jægerstuen, men de mest populære er naturligvis terninger og kort. Derudover er det også muligt at finde et klassisk flapspil og backgammon. Ellers kan man prøve lykken på de mange spilleautomater.

OK Mad & Vin

Selvom det ville være oplagt at blive hængende i Øgaden, hvor man også finder Søkroen og Færø Kroen et stenkast væk, så fortsætter vi ruten til en lille, og ofte overset, perle i Kjellerupsgade. OK Mad & Vin er opdelt med restaurant, der byder på klassisk dansk mad, i den ene side og en lille hyggelig krostue i den anden. De to dele er adskilt, og derfor må der ryges og høres musik i krostuen, der bedst kan beskrives som et “lidt pænere” brunt værtshus, hvor der faktisk er gode chancer for at støde ind i en kendis. I hvert fald kigger både kunstnere og gæster fra Musikkens Hus og Skråen ofte forbi, og det afsløres både af autograferne på væggene og af bartenderens gode historier.

Camilla Gammelgaard
OK Mad & Vin er i sig selv en skjult skat. Du finder den i Kjellerupsgade. Foto: Pauline Vink

– Type: Brunt værtshus møder gammeldags krostue

– Bag baren: Ilse Christensen. Hun er indehaver af stedet og oftest at finde bag baren, men har også lidt hjælp ansat.

– Stedets “skjulte skat”: OK Mad og Vin er faktisk i sig selv den skjulte skat. Er man ikke klar over, den ligger der, så er risikoen for at overse den stor. Men der er faktisk en masse at komme efter, hvis man er til hygge og gerne vil varme op til en koncert eller have et ekstra stop på en pubcrawl.

– Prisleje: Der er ikke vilde tilbud at hente her, til gengæld ligger priserne på et relativt lavt niveau.

– Hvad kan man give sig til? Der er både kort, terninger og spillemaskiner. Ellers kan Ilse mange gode historier og er frisk på en snak.

Østerport

I vores færd mod Gaden er vi også nået til Østerport, som må siges at være et af byens populære steder og besøges hele ugen af folk i alle aldre. Ude fra virker det måske ikke af meget, men stedet er faktisk ret stort, og der er plads til en del siddende gæster. Der er tale om et brunt værtshus i den klassiske forstand, men der er rigtig mange unge, som lægger vejen forbi, og de fleste bliver faktisk hængende i stedet for at gå videre, fortæller bartenderen.

Camilla Gammelgaard
Udbuddet af drikkevarer hos Jægerstuen er klassisk men alligevel med små finurligheder og gode tilbud. Foto: Pauline Vink

– Type: Traditionelt brunt værtshus

– Bag baren: Heidi. Hun er relativt ny på posten, hun har været ansat i fire måneder, men hun er allerede begejstret for stedet og gæsterne.

– Stedets “skjulte skat”: Østerport har ligesom mange af de andre steder et helt klassisk udvalg af øl, shots og drinks. Men læser man lidt på skiltene, finder man ud af, at stedet byder på flere finurlige ting. Eksempelvis en “Farlig varm kakao” med 80 procent Stroh rom eller en tossekande, der kan gøre de fleste svimle.

– Prisleje: Også her er der generelt ganske fornuftige priser, men du kan også finde gode tilbud. For eksempel er der mængderabat, hvis du køber et ølklippekort, ellers er der penge at spare på ti shots eller fire Mokai og Somersby.

– Hvad kan man give sig til? Du kan blandt andet udfordre vennerne i klassikere som dart, rafling og kortspil.

Meget at komme efter

Det kan klart anbefales at starte sin pubcrawl i øgade-kvarteret, hvor der er flere brune værtshuse, og når man bevæger sig mod midtbyen, støder man også på flere hyggelige steder. Måske finder man ligefrem et sted, der gør, man bliver hængende i stedet for at bevæge sig videre.

Flere gæster peger på bestemte fordele ved at vælge de brune værtshuse over de larmende diskoteker: Man kan føre en samtale uden at råbe, man må ryge, og det er billigt at gå i baren. Uanset om man vælger at gå videre eller blive hængende, så har ruten i hvert fald en masse at byde på.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...