Selvom der er mere end et halvt år til jul, er byggerne bag Lego-vinduet allerede i fuld sving med årets udstilling

Du har sikkert set det, når julehandlen er i fuld sving – Sallings store Lego-udstilling med kendte bygninger fra Aalborg. Men selvom man sagtens kan forestille sig, det tager sin tid at bygge Jens Bangs Stenhus i minifigur-skala, er det nok en overraskelse for mange, at byggerne bag udstillingen allerede er i gang med bygningerne til den næste udstilling, og faktisk har været det i flere måneder efterhånden.

En af de kreative Lego-byggere er Henrik Garder, der sidste år stod bag modellen af Aalborg Stadion. En model, der faktisk nu skal udstilles på Aalborg Stadion.

Han fortæller, at arbejdet faktisk begynder allerede i januar, når udstillingen tages ned, og planlægningen af næste års udstilling går i gang.

- Jeg sidder også og laver et andet juleprojekt, og det er da lidt mærkeligt at sidde og tænke på nisser og sne i juni-måned, men tiden løber bare, og det tager altså lang tid. Så vi skal i gang fra starten af, forklarer han.

Thomas Lee Christensen
200 timer har det taget at lave Aalborg Stadion i Lego-udgaven. Tiden bliver dog ikke kun brugt på at sætte klodserne sammen men også på at studere det rigtige byggeri, så modellen kan komme til at ligne bedst muligt. Foto: Thomas Lee Christensen

Det nye skal være en overraskelse

Foruden Aalborg Stadion har Henrik Garder også bygget både Jens Bangs stenhus, Budolfi Kirke og Musikkens Hus til den nu traditionsrige udstilling i Sallings julevindue.

Men arbejdet er slet ikke overstået, når Henrik og hans medsammensvorne har sat udstillingen op. Udstillingen er nemlig med årene blevet udvidet med sensorer, så forbipasserende kan sætte gang i forskellige bevægelige dele af udstillingen – og de skal serviceres løbende.

- Lego-tog er ikke lavet til at skulle køre konstant i to måneder, så motorerne kræver vedligeholdelse. Vi skal have smurt dem op og tjekket dem. Motoren på pariserhjulet bliver også skiftet ud undervejs, så vi er sikre på, den kan køre i de to måneder.

Men hvilken ny model, der nu bliver arbejdet på, vil Henrik ikke ud med. Det skal være en overraskelse. Men det vil blive et vartegn fra byen, som folk kan genkende.

Thomas Lee Christensen
Der er ikke lavet vinduer på bagsiden af Jens Bangs Stenhus. Lego-modellerne er nemlig bygget til kun at skulle ses fra gaden. Derfor ville det være spild af tid at lave de detaljer på bagsiden, forklarer Henrik Garder. Foto: Thomas Lee Christensen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...