Billedkunstner Mette Boje Røgild har altid være den kreative type - det barn, der tegnede i sine notesbøger, og syntes, at det bedste fag i skolen var billedkunst. Mød hende her

AALBORG: Da Mette Boje Røgild i 2015 mistede sin far, begyndte hun for alvor at male som en måde at håndtere sorgen på, og i 2017 blev hun en del af kunststudiet Street Station under UngAalborg. I dag har hun flere udstillinger bag sig og står desuden bag to nye kæmpestore vægmalerier i Haraldslund, hvor hun til daglig arbejder som fitnesstræner. Mette Boje Røgild er 26 år og født og opvokset lidt udenfor Aalborg

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Mit hjem. Jeg tænker på gode dage, gode venner, karneval, kunst. Hele mit liv og alle de ting, mennesker og oplevelser, som har stor betydning for mig, findes i Aalborg.

Jeg har boet i vest og øst og nydt livet som barn, ung og voksen her. Det er byen, hvor jeg har oplevet stor sorg og stor glæde, og hvor mine drømme er blevet til virkelighed og passion.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Min vindueskarm i stuen. Her har jeg udsigt over Østre Anlæg hele året rundt, og den er speciel fra årstid til årstid, men jeg nyder pladsen særligt om sommeren, hvor man kan høre musikken fra Karolinelund.

Et andet sted, der har stor betydning for mig, er Aalborgtårnet. Ikke fordi det er et af Aalborgs kendetegn, men fordi jeg altid er kommet der med min bedstefar, som har stor betydning for mig. Ligeledes steder som Kildeparken til karneval - ikke på grund af menneskemængden, men fordi jeg altid tænker tilbage på min mormor, som tog mig med til karneval, da jeg var lille, hvor hun havde syet kostume til mig.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Alle, som var en del af Street Station og UngAalborg i 2017 og som i fællesskab besluttede, at de ville give mig en chance og en plads i studiet. Deres beslutning har haft enorm betydning for mit liv.

En af dem hedder Christina Thomsen, hun har haft stor betydning for min kunst, da hun altid er hudløst ærlig, men samtidig har hun støttet mig utrolig meget, især da jeg var helt ny i kunstverdenen.

Og ikke mindst Henning fra Galleri Inuit, som gav mig min første udstilling på galleri, og som presser mig til at se på min kunst på en hel anden måde og blive bedre.

Susanne Justsen
Med steder som Karolinelund, Kunsthal Nord, Street Station og lignende er der gode muligheder for unge kunstnere, som drømmer om at leve af kunsten, siger Mette Boje Røgild. Foto: Claus Søndberg

Hvad har det betydet for dig at få mulighed for at udføre to store vægmalerier i Haraldslund?

Det har betydet utrolig meget, da det er mine første to rigtigt store soloprojekter, og jeg er utrolig taknemlig for at have fået chancen for at sætte mit eget præg i Aalborg.

Jeg har lavet mange projekter før, sammen med andre kunstnere, som foreksempel den store drage med bøgerne nede ved Medborgerhuset, Street Attack, Musikkens hus og containerne ude ved Trekanten i Aalborg Øst. Dog har de to vægmalerier i Haraldslund en helt særlig betydning, da de er mine værker, og kun jeg kan tage æren for dem.

Hvordan er det at være upcoming kunstner i Aalborg?

Med steder som Karolinelund, Kunsthal Nord, Street Station og lignende er der gode muligheder for unge kunstnere, som drømmer om at leve af kunsten, der er mulighed for at eksperimentere med graffiti og få støtte og gode råd fra andre kunstnere.

Man skal huske på, at kunstnerne har ikke et sikkerhedsnet som andre brancher, så man er skal være vedholdende og stålfast, for det kræver både bredde skuldre og skarpe albuer, hvis man vil frem.

Dog er det en spændende rejse, og med tiden opbygger man et større netværk i miljøet, hvilket kan åbne nogle døre i takt med, at man får mere erfaring, laver flere ting, og folk begynder at genkende ens værker eller navn, men det kræver hårdt arbejde.

Hvad er dine drømme for fremtiden?

Min store drøm er at kunne leve af min kunst, i hvert fald på deltid. Jeg vil fortsætte med at arbejde hårdt og udvikle mig, og jeg håber på, at fremtiden byder på flere vægmalerier og udstillinger.

Jeg vil have plads til kunsten i min hverdag, og jeg har tanker om at starte selvstændigt op en dag og måske endda have mit eget galleri.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...