124 hastighedssager registreret på en uge trods det glatte føre. For mange kører for stærkt, mener politileder

AALBORG: Vintervejr, glatte veje og nedbør er som bekendt ikke nogen god cocktail i forhold til trafiksikkerheden.

I hele Nordjyllands Politikreds satte Operativ Færdsel i uge 6 fokus på overtrædelser af fartgrænserne. Derfor blev lasermåleren i løbet af ugen opsat flere steder, nemlig omkring Hjørring, Frederikshavn, Hobro og Aalborg. Og det blev til i alt 124 registrerede overskridelser af fartgrænserne, heraf var 102 af disse sager til et klip i kørekortet. Og 13 kørte endda med en hastighed, der er ensbetydende med en frakendelse af førerretten.

- Med til tider minus 10 grader udenfor og både og sne og slud på vejene, lå det ikke lige i kortene, at bødeblokken skulle så flittigt i brug, men det kom den altså, opsummerer den ansvarlige for indsatsen, politikommissær Thomas Ottesen, i en pressemeddelelse.

- Desværre – for vejrliget med dårligt og ustadigt føre bør betyde, at man kører efter forholdene og ikke udsætter sig selv eller andre medtrafikanter for en potentielt farlig situation, tilføjer han.

Politikommissæren opfordrer til, at man – ikke mindst i disse vintertider – afstemmer sin hastighed efter forholdene. Han oplyser, at fra 2013 til 2018 mistede 403 personer livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til det tilladte eller forholdene. Og i mere end halvdelen af alle ulykker i trafikken er for høj hastighed en medvirkende faktor til, at ulykken opstår. Dødelig udgang sker i knap 30 procent af uheldene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...