Flere hoteller i Aalborg var fuldt belagt i anledning af snestormen onsdag

AALBORG: - Vi kommer til at snakke om 1. december 2021 i mange år fremadrettet, fortæller Finn Rosenqvist. Han er hoteldirektør for Scandics hoteller i Aalborg Øst og Aalborg City, og begge steder havde de alvorlig travlt onsdag aften.

Det samme er meldingen fra Cabinn, hvor de pludselig fik alt udsolgt meget hurtigt og på Helnan Phønix Hotel, hvor der også væltede reservationer ind.

Med en placering lige ud til motorvejen i Aalborg Øst oplevede Scandic at blive bestormet både telefonisk og ved hoveddøren af desperate trafikanter, der opgav at komme hjem på de sneglatte veje.

- Vi har måttet skuffe mange, som har set hotellet som sidste udvej og som har håbet, at der var plads til dem. Men de sidste værelser gik hurtigt, da det gik op for folk, at situationen var så alvorlig, fortæller Finn Rosenqvist.

Da tilstrømningen imidlertid fortsatte helt ud på de sene nattetimer, endte hotellet med at lave nogle simple opredninger i et mødelokale for at modtage nogle af de forfrosne trafikanter, der fortsat søgte ly for natten.

- Vi finder på en nødløsning for at give folk mulighed for at få varme i kroppen, at kunne gå på toilettet og at få strøm til mobiltelefonen, og så serverede vi selvfølgelig en stor morgenmad for dem, inden de tog afsted igen, fortæller hoteldirektøren.

- Klokken var over midnat, og situationen blev så tilspidset, at det var det, vi kunne gøre, og så havde vi jo også medarbejdere der sov i skabe og skuffer på begge hoteller, fortæller han.

På hotellet i midtbyen var alle værelser også i brug, og Finn Rosenqvist bliver meget overrasket, hvis der var frie senge på andre hoteller i byen.

- Vi gjorde værelser rent sent for at skabe mere plads til de mennesker, der kom ind fra gaden, fortæller han om midtbyhotellet.

Han fremhæver medarbejdernes indsats som helt uundværlig i en situation, hvor mange blev meget overrasket over, at meteorologerne faktisk havde ret.

- Her rykkede medarbejderne virkelig sammen og gav en ekstra indsats, siger han.

Mange af medarbejderne blev på hotellet natten over - både for at afhjælpe den usædvanlige situation med de mange gæster, og for at være sikre på, at der var personale til de mange gæster torsdag morgen.

Hoteldirektøren understreger, at der var tjek på sikkerheden med coronapas og registrering af alle overnattende gæster.

Sarah Thun
Finn Rosenqvist har været hoteldirektør i Aalborg i mere end 10 år - men 1. december i år har været noget helt specielt. PR-foto.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...