29 krydstogtgæster brugte opholdet i Aalborg til en cykeltur ved fjorden

AALBORG: Kun et enkelt krydstogtskib anløber Aalborg i juli, og det var i går onsdag, hvor Viking Sun med 928 amerikanske gæster og en besætning på 465 ved middagstid lagde til ved Honnørkajen.

Krydstogtskibet kom fra Stavanger.

Sædvanen tro er der stor aktivitet på kajen, når mange af gæsterne under opholdet skal kigge nærmere på Aalborg og Nordjylland.

Mange deltager i de guidede spadsereture i Aalborg midtby, og en halv snes turistbusser er klar til blandt andet at vise amerikanerne vestkysten, Rubjerg Knude, Lønstrup og Voergaard Slot.

29 af krydstogtgæsterne havde valgt en anden måde på at lære Aalborg lidt nærmere at kende. De havde tilmeldt sig en guidet cykeltur langs havnefronten, og amerikanerne nød tydeligvis cykelturen, der foregik i herligt sommervejr.

De amerikanske cyklister blev opdelt i to hold, og så var guiderne Charlotte og Joan ellers klar til at vise havnefronten frem og øse af deres store viden på den smukke cykeltur.

- De amerikanere, der tilmelder sig cykelturene, er for det meste rutinerede cyklister, så der er sjældent problemer. Turen, der varer tre timer, og også byder på en tur til Egholm, hvor eftermiddagskaffen indtages, bringer krydstogtgæsterne forbi havnebadet, spritfabrikken, lystbådehavnen, Streetfood-området, Fjordbyen, Friluftsbadet, og altså Egholm. På tilbagevejen krydser vi Kulturbroen og får også oplevet Solsiden. En tur forbi Musikhuset og Utzon afslutter cykelturen, fortæller Charlotte.

Gruppen af amerikanske cyklister havde deltagere af begge køn og i alle aldre, og det var tydeligt, at de fleste er rutinerede cyklister.

En af de ældste, John fra Harrisburg i det centrale Pennsylvania, havde til lejligheden fundet cykeltøjet frem, og hen glædede sig meget til turen.

- Jeg er medlem af Harrisburg Bicycle Club hjemme i Pennsylvania, og jeg har set frem til at skulle opleve lidt af Aalborg fra cykelsadlen, sagde den friske amerikaner, der i sin knaldgule cykeltrøje til forveksling lignede en Tour-rytter i førertrøjen.

Den amerikanske cykel-entusiast var ikke alene begejstret for cykelturen i Aalborg, men også over det vejr, han havde oplevet på turen.

- Vi har haft strålende solskin alle dage, også på den norske vestkyst, hvor det jo ellers ofte regner. Det har været helt fantastisk, siger John fra Pennsylvania.

Viking Sun forlod Aalborg onsdag ved aftenstid, og næste destination er København, hvorfra man flyver tilbage til USA.

I august er der syv anløb af krydstogtskibe i Aalborg, og alle er fra det norske rederi Viking Ocean Cruises. Næste anløb er onsdag 1. august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...