Mad & Drikke

Anden semifinale afgjort: Tabu kæmpede i Skagen

Konkurrencen Bedst i Nordjylland er nået til semifinalerne, og Restaurant Tabu måtte en tur til Skagen, da de skulle møde Ruths Hotel

05. april 2019 kl. 17:28

AALBORG: Det er en gastronomisk oplevelse af de helt store, når nogle af Nordjyllands gourmetrestauranter dyster om æren i den årlige knockout-turnering, Bedst i Nordjylland. Vi har samlet et stort galleri for aftenen, og så kan du se, hvad udfaldet af semifinalen blev.

Anden semifinale er afgjort, og her sikrede Restaurant Tabu, anført af Michael "Miv" Pedersen, sig sejren samt den sidste og meget eftertragtede finaleplads efter en spændende aften på toppen af Danmark.

Her er det Michael "Miv" Pedersen fra Restaurant Tabu, som er ved at lægge sidste hånd på værket inden servering. Foto: Martin Damgård

Fintælling blev nødvendig

Aftenens tema var fisk, og derfor var der alt fra gigantiske jomfruhummere, Limfjordshummere og kysttorsk til fermenterede kål og nyspirede rabarber fra små lokale producenter på tallerknerne.

Som det altid er tilfældet, skulle de to restauranter servere både snacks, forretter, hovedretter og dessert til de spisende gæster. Dommerne finder ud fra point en vinder for hver ret, og i sidste ende er det så restauranten, der har vundet flest, som løber med sejren. Ender det uafgjort afgøres dysten på point.

Semifinalen mellem Ruths Hotel og Restaurant Tabu var umådelig tæt. Foto: Martin Damgård

Bedømt på retter endte semifinalen uafgjort 2-2, og derfor måtte dommerne i enerum og votere og fintælle point, som reglerne foreskriver. Her kunne juryformand Bent Christensen fortælle, at Restaurant Tabu var vinder af semifinalen med scoren 173-167.

- Den slags møder mellem to toprestauranter er med til at fremme nordjysk topgastronomi. Holdene bliver simpelthen skarpere og henter vigtige erfaringer i møderne med hinanden. Det har I også ekstraordinære muligheder for med de helt fantastiske råvarer, som findes netop heroppe. De fortjener at blive serveret på et niveau som i aften, afsluttede Bent Christensen.

Dermed er det altså Aalborg-restauranten, som i den store finale skal møde Restaurant Uafhængig fra Hotel Amerika i Hobro. Finalen afholdes 14. maj på Bryghuset Vendia i Hjørring, som sidste år kunne kalde sig Bedst i Nordjylland efter en imponerende præstation i konkurrencen.

Der venter en stor gastronomisk oplevelse, når Restaurant Tabu møder Restaurant Uafhængig i finalen. Foto: Freja Thomassen

Annonceret indhold

Nyeste