Anja Hørdum Jensen har indrettet et nissebo i skoven i Hals - nu er det måske lidt sjovere at tage børnene med på juleskovtur

AALBORG: Jeg tror ikke, det er os alle, der kan prale af, at være så fantasifulde som Anja Hørdum Jensen. Hun bor i Aalborg, men hun har et sommerhus i Hals, som hun selv er kommet meget i hele sin barndom.

Hun fortæller, at hun sidste år i december gik en tur i skoven med sin kæreste og hans søn, som kommer på besøg fra Sjælland hver anden weekend. De kom forbi en hule i skoven, som fascinerer kærestens søn.

- .. og som enhver anden nysgerrig knægt, ville han selvfølgelig ind i hulen, forklarer Anja Hørdum Jensen.

- Jeg begyndte at fortælle, at det godt kunne være, at nissen boede i hulen, så måske han ville få ham at se. Jeg lovede mig selv dengang, at hvis hulen stadig fandtes i år, så skulle der laves nissebo deri som en overraskelse til ham, siger hun.

Da hun derfor for nylig skulle i sommerhus, hvor den nu otte-årige dreng skulle med, besluttede hun at køre en tur i City Syd først, for at købe lidt til hulen.

Og tidligt lørdag morgen, mens kæresten og hans søn stadig sov, tog hun i skoven og fik indrettet et lille nissebo i hulen, med nisseøl, skål til risengrøden og en seng af halm - og mon ikke den lille gut blev overrasket over at finde nissens hjem inde i en skov i Nordjylland.

Sarah Thun
Nissen har helt klart sovet her, og efterladt sin nathue. Privatfoto.

- Han skulle selvfølgelig ind i hulen og kom glad ud og fortalte, at nissen var kommet. Han kunne se, at der var juleøl derinde og julegaver, men nissen var der ikke.

- Vi snakkede om, at nissen jo nok var i værkstedet og lave julegaver til juleaften, forklarer hun.

Drengen ville i skoven igen søndag, og her var han sikker på, at nissen havde været forbi - han var meget begejstret, og det gav en rigtig hyggelig julestemning i flokken.

Anja Hørdum Jensen håber på at inspirere andre børn og barnlige sjæle til en hyggelig juleoplevelse, og derfor giver hun tippet videre til andre forældre, der kunne fristes til at gå en tur forbi og "opdage" nissens gemmested.

Heldigvis bliver vi aldrig for gamle til at lege og give fantasien frit løb, og hvis ikke nu, hvor julen nærmer sig - hvornår skal vi så finde skjulte huler i skoven?

Hulen finder du nederst i skoven mellem Kattegatvej og den "røde købmand". Hun har endda markeret med en pil på et kort, hvor du skal gå hen for at finde hulen.

Sarah Thun
Ved den orange pil, finder du nisseboet. Privatfoto.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...