30-årige Anders Bygge Wortmann er vært på ANR’s Morgenkøterne sammen med Matilde Alexandra Rasmussen. Mød ham her

AALBORG: Anders Bygge Wortmann bor i Hobro med kæresten Trine, deres to-årige datter og en robotplæneklipper, og så bruger han fritiden på at spille musik og fodbold og synge for Trine på Instagram. Inden han blev Morgenkøter på ANR, havde han taget en uddannelse som professionsbachelor i Sport Management, været sælger, lærer og selvstændig. Han fandt endelig sin hylde hos ANR, hvor han har været i lidt over tre år

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Mit andet hjem. Mange har nok den der barndomsfølelse, når man kører hjem og besøger sine forældre.

Lige så snart, jeg kører ind på gaden, hvor jeg er vokset op, så får jeg i hvert fald sådan en tryghedsfølelse af ”Aaaah - nu er jeg hjemme”. Sådan har jeg det også med Aalborg, lige så snart jeg nærmer mig midtbyen efter at have boet der i syv år.

Susanne Justsen
Anders Bygge Wortmann sammen med sin medvært Matilde Alexandra Rasmussen. Foto Henrik Louis

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Spillestederne! Jeg elsker at komme ind at se noget eller nogen, jeg ikke nødvendigvis har oplevet før.

Da jeg boede i Aalborg, havde mine venner og jeg noget, vi kaldte for ”Turen”. ” (Skal vi på turen i aften?”) Vi tog hen til et spillested, købte en billet uden af vide, hvad vi gik ind til, og vi blev altid positivt overraskede, fordi vi aldrig havde nogle forventninger. Dernæst dinglede vi videre hen på en bar/bodega, hvor der var halv pris til klokken 22 – derfra gik vi på kasino, inden vi sluttede aftenen af på Andy’s, hvor der også er livemusik.

Og alt efter hvor meget, jeg havde fået at drikke, så endte jeg nogle gange på scenen med guitaren, hvor jeg lige kunne prøve at synge mig igennem ”Morten Filipsen – Du ikk’ som de andre piger” med en promille på 1. Jeg husker det som om, at det gik godt alle gangene, det bilder jeg mig i hvert fald selv ind. ”Kæft, jeg skal snart på turen igen, kan jeg mærke”.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Nu var jeg efter Matilde over, at hun ikke nævnte mig som det første, da I lavede hendes portræt, så jeg må hellere lige starte der! Det behøver I selvfølgelig ikke tage med ha ha ...

Jeg har rigtig mange gode venner i Aalborg. Men i stedet for at nævne enkelte personer vil jeg hellere sige, at jeg er vild med de typer af personligheder, man finder i Aalborg og Nordjylland generelt. Tilgangen til andre mennesker, det er nemt at falde i snak med folk, og det haster aldrig mere end det jawer. Og det tror jeg har rigtig meget med mentaliteten at gøre her i det nordjyske. Enten det, eller også er de fleste ligesom mig også i fast parforhold og har ikke travlt med at komme hjem.

Susanne Justsen
- Alt føles som en stor legeplads, hvor jeg bestemmer, hvad jeg vil lege med, og hvad jeg vil bygge, siger Anders Bygge Wortmann om jobbet på ANR. Foto Henrik Louis

Hvad er det bedste - og værste - ved at lave morgenradio i Aalborg?

Det bedste: Jeg får lov til at udfolde mig kreativt på daglig basis, og alt føles som en stor legeplads, hvor jeg bestemmer, hvad jeg vil lege med, og hvad jeg vil bygge.

Nogle gange kæmper Matilde og jeg om den store skovl, men heldigvis er jeg den stærkeste, men af en eller anden årsag får hun den nogle gange narret fra mig.

Derudover er jeg helt pjattet med det fællesskab, Matilde og jeg har med dem, der lytter og leger med os hver eneste morgen fra kl. 6-10. Det er sjovt og spændende at få et lille indblik i folks liv, hvad enten det er gennem leg eller debat eller noget helt tredje. Samtidig er jeg også bare helt vildt taknemmelig for, at de gider at dele ud af privaten LIVE i radioen hos os. De er alle med til at gøre programmet til, hvad det er.

Det værste: Jeg er et tvunget A-menneske. Do I need to say more?.. Måske også det der med skovlen.

Hvad synes du om Aalborgs udvikling?

Nu er jeg hverken entreprenør, arkitekt eller en anden form for ekspert på det område. Jeg tror på, at udvikling er bedre end afvikling. Så længe man husker at tænke på menneskene i de områder, der bliver udviklet og ikke kun ”business”, så er jeg godt tilfreds med udviklingen. Og hvis der ikke kommer nogen udvikling, så er der jo heller ikke nogen af os, der kan få lov til at gå rundt og sige ”Det var bedre i gamle dage”.

Hvad ville du gerne lave om i Aalborg, hvis du kunne bestemme

Hvis jeg skulle gå til valg på noget, så ville det være gratis parkering.

Susanne Justsen
- Det er nemt at falde i snak med folk, og det haster aldrig mere end det jawer, siger Anders Bygge Wortmann om nordjyderne . Foto Henrik Louis
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...