Rambøll Arkitekter og Ingeniører står bag Sallings nye Rooftop Aalborg, og selvom stilen er den samme, så bliver den ikke en kopi af den i Aarhus. Det fortæller designansvarlig på projektet, Siri Stokholm Carlsen

AALBORG: Det er en nordjysk arkitekt, der nu er bosat i Aarhus, som er designansvarlig for den nye Rooftop i Aalborg. Hun og resten af teamet hos Rambøll står overfor nye muligheder og udfordringer, end de gjorde, i forbindelse med projektet i Aarhus, for Sallings bygninger er ikke ens.

Intenst forløb venter

Det er langt fra en lille opgave, der er landet på skrivebordene hos Rambølls arkitekter, bygningskonstruktører og ingeniører. De skal endnu en gang kaste sig ud i opgaven med at bygge en tagterrasse på toppen af et stormagasin, for de stod også bag udførelsen af Salling Rooftop i Aarhus.

- Det er jo Salling selv, der har fået den meget ambitiøse idé med at etablere et nyt byrum på taget, og så er det vores opgave at designe en løsning, der lever op til ønsket om at skabe et byliv i højden fortæller designansvarlig på projektet, Siri Stokholm Carlsen.

I Aarhus var arbejdet med tagterrassen et effektivt og intenst forløb. Faktisk gik der kun et lille års tid fra den første skitsering, til de mange besøgende kunne gå rundt på den nye Rooftop, der indeholder flere forskellige tilbud og oplevelser.

- Det gik stærkt med at skabe Salling Rooftop i Aarhus, og det kommer også til at være tilfældet med den i Aalborg, der senest skal være færdig den 1. september 2018. Vi kan selvfølgelig trække på rigtig mange af vores erfaringer fra Aarhus, men bygningerne er ikke ens, og der vil selvfølgelig være nogle andre udfordringer i det forestående projekt. Ligesom i Aarhus, er der også i Aalborg en del tekniske installationer at tage hensyn til, siger Siri Stokholm Carlsen.

Camilla Gammelgaard
Sallings Rooftop giver mulighed for 360 grader panoramaudsigt over Aalborg. Foto: Henrik Bo

En god udfordring

Det skal dog ikke ses som en ulempe.

Det gør opgaven mere kompleks, men vi arbejder med det som en en medspiller i projektet. På taget i Aalborg er der tre forskellige niveauer, der højdemæssigt adskiller sig en del fra hinanden, men det arbejder vi med som en fordel i projektet, hvor besøgende tages på en oplevelsestur og får lov at se Aalborg fra nye vinkler og højder, fortæller hun.

Selvom de to tagterrasser ikke bliver identiske, så videreføres stilen fra den første til Aalborg.

- Vi forsøger at skabe en ensartethed mellem de to Rooftops. For eksempel er der flere elementer, der går igen. Det drejer sig blandt andet om et væksthus med café og bar, en amfitrappe, panoramaudsigt, loungeområder og en skywalk, siger Siri Stokholm Carlsen.

Salling Rooftop i Aarhus er allerede blevet en kæmpe succes med over 700.000 besøgende siden opstarten i august 2017.

Jeg tror, at det er blevet en så stor en succes, fordi Salling er lykkedes med deres meget ambitiøse plan om at skabe en urban oase i højden, hvor man kan tage en pause og betragte byens puls fra oven eller lade sig underholde af nogle af de mange events, der arrangeres. På samme måde får man i Aalborg nu muligheden for at tilføje en ekstra oplevelse til turen rundt i byen. Fra at bevæge sig rundt imellem bygninger med begrænset udsyn, tages man nu via elevatoren op på Salling Rooftop og ser hele byen udfolde sig i fugleperspektiv, siger hun.

Camilla Gammelgaard
Der er flere udfordringer i forbindelse med det nye projekt i Aalborg. Højdeforskellene er løst med en elevator. Foto: Rambøll

Panoramaudsigt over by og fjord

Udsigten i Aarhus, hvor man blandt andet kan se Aros, rådhuset og domkirken, er god, og det bliver den også i Aalborg. Vi kan se frem til en 360 grader panoramaudsigt, hvor man eksempelvis kan nyde synet af Budolfi kirke, Jens Bangs stenhus, Aalborgtårnet og Limfjorden.

Siri Stokholm Carlsen er glad for at være en del af teamet bag den nye Rooftop, der gør det muligt.

- Jeg tænker faktisk, det er ærgerligt, at der ikke er flere Salling-stormagasiner, som vi kan bygge en Rooftop ovenpå, for det er et rigtig spændende projekt at være med i, afslutter hun.

Camilla Gammelgaard
Mange elementer fra Sallings Rooftop i Aarhus går igen i Aalborg-udgaven. Foto: Rambøll
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...