I morgen åbner På Fjorden, der vil sætte nye standarder for hygge og madoplevelser

AALBORG: De er gået lidt amok. Men på den gode måde. Menukortet bliver ganske enkelt bedre end Git Becker i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.

- Det bliver enkel god mad, høj kvalitet og masser af god smag, forklarer hun om sit ny sted, På Fjorden, der åbner i morgen, lørdag.

Katrine Schousboe
Fra lokalet kan du selvfølgelig nyde udsigten over den fjord, som På Fjorden har navn efter. Foto: Kim Dahl Hansen

Det er morgenmad, snacks og frokostretter, som har udgangspunkt i stedets eget hjemmebagte brød, men som endelig ikke må kaldes smørrebrød, fordi det er på en ny måde. Det er dagens fiskeret og flere valgmuligheder for vegetarer.

- Vi satser på få råvarer og kvalitet, og så er tingene ikke helt, som de plejer her. Det vil ikke ligne noget andet. En sildemad er f.eks. ikke bare en sildemad her, siger hun med smil i stemmen og understreger, at på På Fjorden skal der være plads til at lege, eksperimentere og udvikle nyt.

Derfor vil man kunne opleve små overraskelser på tallerkenen i form af smage og teksturer. Udover egen kok har spisestedet også egen bager, for udgangspunktet for maden skal være det gode brød, som står Git Beckers hjerte nært.

På Fjorden har af samme grund den lidt underfundige undertitel Bageri & Vinbodega, og mens det første ord hentyder til, at man også kan købe brød og kager med hjem, så kræver det sidste måske en forklaring, medgiver Git Becker.

Katrine Schousboe
Git Becker har ansat både en kok og en bager til at stå for maden på det nye sted. Foto: Kim Dahl Hansen

- Vi har valgt at bruge ordet bodega, fordi vi gerne vil understrege, at det er et afslappet sted, man kan hænge ud. Havde vi kaldt det vinbar, ville mange have troet, det var snobbet, siger hun og tilføjer, at prisniveauet generelt ligger som på en café, og at hygge skal være i højsædet.

Vin sælges pr. glas, så der er mulighed for at smage noget forskelligt. Der er lokal vin fra Guldbæk, franske vine og lidt fra Portugal at vælge mellem. Er man mere til øl, har hun lavet en aftale med lokale Bad Seed Brewing om at levere fire slags, det samme med håndbryggeriet Bang & Harbo.

- Vi går målrettet efter kvalitet og god smag, og derfor finder man ikke de gængse øl- og sodavandsmærker, siger hun.

Katrine Schousboe
Selvom maden skal sætte nye standarder bliver det til cafépriser. Foto: Kim Dahl Hansen

Også På Fjordens adresse er på flere måder noget særligt. Den har nemlig ikke sin egen, men er en selvstændig del af bolighuset BoShop på Østerågade - på førstesalen med udsigt over netop Fjorden. Åbningstiderne følger derfor boligforretningens, men dog med mulighed for at lave lukkede arrangementer, når møbelkunderne er gået hjem.

- Jeg havde længe gået og overvejet at lave noget for mig selv og havde i august morgenmads-pop op hos Ma Petite France for at prøve det af. Jeg kunne hurtigt se, det var det, jeg skulle, og så hørte jeg om lokalerne her og sagde med det samme "Jaa da". Det var det helt rigtige, siger hun.

På Fjorden på Østerågade 27 åbner i morgen, lørdag 21. november.

Katrine Schousboe
På frokostkortet er altid flere vegetarmuligheder og fisk. Foto: Kim Dahl Hansen
Katrine Schousboe
Foto: Kim Dahl Hansen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...