På mandag 10. juni kan du igen deltage i Brutal Marathon - eller møde op som tilskuer. Arkivfoto: Michael Koch
Det sker

Bakket og benhårdt: Brutal Marathon vender tilbage

Det er 20. gang, det krævende løb finder sted omkring Mølleparken

04. juni 2019 kl. 10:03

AALBORG: Så kan du godt snøre løbeskoene - Aalborg Brutal Marathon er lige på trapperne.

Det finder sted 10. juni kl. 11, og foreningen ”Marathon i Aalborg” er for længst gået i gang med forberedelserne til den 20. udgave af løbet.

Det afvikles traditionen tro på den særdeles kuperede men publikumsvenlige rute i og omkring Mølleparken, og med ikke mindre end 738 højdemeter er løbet et af Danmarks hårdeste maratonløb.

Blandt løbeentusiaster har løbet efterhånden fået kultagtig status, idet det stadig afvikles fuldstændig på samme måde som ved premieren for 20 år siden med masser af lodtrækningspræmier, entusiastiske vejvisere, håndholdt men præcis tidtagning osv.

Alene stemningen omkring løbet er noget helt specielt. For såvel løbere som tilskuere.

- Skulle man få lyst til at deltage i et af Danmarks længst eksisterende maratonløb, har vi selvfølgelig åbent for tilmelding på selve løbsdagen fra morgenstunden på Stolpedalsskolen, siger Jan Andersen, der er ansvarligt for tilmeldingen. Han forventer stor deltagelse, når det går løs 2. pinsedag i og omkring Mølleparken.

Aalborg Brutal Marathon arrangeres af foreningen ”Marathon i Aalborg”, hvis formål er at arrangere regelmæssigt tilbagevendende maratonløb i Aalborg-området samt at udbrede interessen for maratonløb i det hele taget.

Annonceret indhold

Nyeste