Bassinerne er lukket weekenden over på grund af colibakterier

AALBORG: Du må se langt efter en badetur i Vestre Fjordpark de kommende dage.

Bassinerne er med øjeblikkelig virkning lukket, efter der er fundet et forhøjet antal colibakterierne i vandet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det er en prøve af badevandet, der blev udtaget tirsdag 14. august, der viser en mindre overskridelse af grænsen for, hvor mange colibakterier, der må være. Derfor er bassinerne i badet lukket indtil videre.

- Vi har netop i dag fredag modtaget resultatet af badevandsprøven, som desværre viser et forhøjet antal colibakterier i vandet i Vestre Fjordpark. Det forhøjede antal colibakterier skyldes højst sandsynligt det kraftige og langvarige regnskyl fra mandag aften til tirsdag morgen. Den kraftige regn har forårsaget overløb fra kloaksystemet af opspædt spildevand til Limfjorden, og dette vand er blevet pumpet ind i Fjordparken, forklarer projektleder ved Aalborg Kommune, Park & Natur Anders Toft Hougaard og tilføjer:

- Analysen af vandet, som vi har modtaget i dag fredag, viser en mindre overskridelse af grænsen. Prøven blev som sagt taget i tirsdags, og vandet i Vestre Fjordpark er blevet udskiftet mange gange siden. Men i samråd med Embedslægen har vi altså valgt at hejse det røde flag med badeforbud i Vestre Fjordpark, indtil nye prøver viser, at badevandskvaliteten igen er i orden, siger han.

Aalborg Kommune får resultatet af de nye målinger på mandag 20. august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...