Klimaforandringer giver koncert i Huset torsdag aften

Live-bandet Klimaforandringer udgav deres andet fuldlængde album Slægt 1. november. I denne uge drager musikerkaravanen ud på deres danske efterårstour, hvor der bliver rig mulighed for at se det roste og seks mand store orkester skeje ud på intensitetsskalaen. Første stop er Huset i Hasserisgade, Aalborg, torsdag 23. november.

P6-vært Casper Bach Hegstrup har i programmet “Debut" beskrevet førstesinglen “Verdenshjørner" som “meget talentfuldt og meget modigt og meget flot musik", der kalder på at blive oplevet live og helt tæt på, og koncertgængere kan godt forvente, at Klimaforandringers intensitetsskala bliver endnu vildere live: “Det er jo et stort saftigt band med to trommesæt, to guitarer, tre vokaler, trommemaskiner, autotune og en helvedes masse lyd," siger guitarist Lars Bech Pilgaard.

Slægt er Klimaforandringers andet fuldlængde album, og på pladen skærper orkestret deres globale udsyn og fæstner perspektivet på aktuelle forhold og forandringer. Der hersker en intern opmærksomhed musikerne imellem rettet mod improvisatoriske flugter og cues i deres intense samspil, men også en opmærksomhed, der søger udad mod andre musikalske indstillinger og kulturer. Eksempelvis er pladens sidste nummer “Søndagsfest" et kvad om at vise en hensynsfuldhed for andre kulturers hverdagsritualer og ceremonier, og Slægt handler generelt om at drage omsorg for fællesskaber, både de musikalske og menneskelige.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...