Teleselskabet vil sørge for, at man kan komme i kontakt med hinanden i løbet af karnevalsdagen

AALBORG: Når titusindvis af selfie-hungrede unge samles midt i Aalborg til årets karneval, så skaber det store belastninger på mobilnettet. Derfor opjusterer Telenor mobildækningen for at sikre, at alle kan bruge deres telefoner.

Igen i år danner Aalborg rammen om den store karnevalsparade, som hvert år indtager byen. På denne dag omdannes gaderne til en stor folkefest, som tiltrækker mere end 100.000 mennesker fra nær og fjern. Udover at foregå i gaderne, udspiller karnevalet sig i høj grad også på de sociale medier, hvor dagens kostumer og de mange kunstnere bliver foreviget på livet løs, og derfor ruller Telenor en ekstra mobilmast ud til eventet.

Ved events som karneval er der altid meget stor aktivitet på mobilnettet, fordi der deles content og kommunikeres med venner og bekendte i menneskemylderet. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Mens den danske sanger Bro synger til melodien af kæmpehittet ”Hvor er du Bro”, sørges der således for, at mobildækningen ikke bliver en hindring for, at karneval-gængerne kan finde hinanden i menneskemylderet.

- Specielt unge mennesker er vant til at dele store mængder content på de sociale medier under arrangementer som Aalborg Karneval, samtidig med at mobilen også bruges til at aftale mødesteder og holde kontakten. Ved sådanne events kan vi altid se stor aktivitet, og det kræver en god og stabil dækning. Som teleselskab hjælper vi selvfølgelig gerne, så chancen for udfald er minimal, fortæller netværksstrateg hos Telenor, Jesper Mølbak.

Den rivende udvikling kræver god dækning

Aalborg Karneval er igennem årene blevet et godt trækplaster for unge, hvor flere kendte artister kommer og optræder. I år kan der danses til kunstnere som bl.a. Faustix, Brandon Beal og Bro, og der er endda som noget nyt også mulighed for at overnatte i den nye Camp Karneval fra 24. til 26. maj.

- I og med at begivenheden i sig selv har udviklet sig til at være så stor, følger vi selvfølgelig også trop. Derfor vil den ekstra mast, som vi stiller op, støtte dækningen, så deltagerne kan dele fotos og video direkte fra karnevalet på de sociale medier, siger Jesper Mølbak.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...