Udenlandske medier har fået øjnene op for vild corona-idé

AALBORG: Aalborg Zoos gigantiske snow globe, eller julemandskugle er et kæmpe hit. Ikke bare hos børn og voksne her i Nordjylland. Nu har udlandet nemlig også fået øjnene op for den sjove og corona-venlige ide.

Senest hylder BBC News, der har knap 16 mio. følgere på Instagram, Zoo for den alternative måde at lade børnene møde julemanden på.

- Vi er vanvittigt stolte over den måde, den her ide er blevet modtaget på. Vi havde på fornemmelsen, at det ville være et hit og kan se, at den er gået viralt på blandt andet Twitter i det meste af verden, siger direktør i Aalborg Zoo Henrik Johansen.

Se opslaget fra BBC ved at trykke her

Katrine Schousboe
Masser af sne giver den helt rigtige stemning omkring kuplen. Foto: Aalborg Zoo

Det er dog nyt for ham, at BBC News også har opsnappet historien om den store gennemsigtige kugle med en rigtig levende julemand indeni, men det gør bestemt ikke stoltheden mindre.

- Det er da ret vildt. Men det er jo også bare en ret anderledes ide, siger han.

Opslaget på Instagram har på nuværende tidspunkt fået godt 80.000 likes, og zoo-direktøren lægger ikke skjul på, at den megen omtale luner i et ellers lidt træls år.

Egentlig er julekuglen lidt en nødløsning i coronatider. For efterhånden som efteråret skred frem, stod det mere og mere klart for Henrik Johansen og de øvrige ansatte, at det næppe blev en mulighed, at børnene på traditionel vis kunne hilse på julemanden. Og så måtte hovederne lægges i blød.

- Vi havde overvejet noget med, at børnene kunne sidde ned, og han kunne læse et eventyr, men det hele blev lidt kedeligt, og så kom den her ide, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Se billederne her: Jul i Zoo er klar med nyheder

I al hast blev der importeret en kuppel fra Kina - men helt op til sidste øjeblik var der tvivl, om det ville lykkedes at gennemføre.

- Jeg tror, det var dagen før, vi skulle i gang, at den kom hjem, så vi måtte arbejde hurtigt og skulle jo også have taget vores vanlige julemand, Niels Ingolf Rasmussen, i ed om han ville være med. Han var heldigvis med på den, siger Henrik Johansen med smil i stemmen.

Den store snow globe eller julemandskugle er en del af Jul i Zoo, der holder åbent frem til 29. december. For at få adgang til juleeventen, skal du bestille billetter på forhånd på Zoos hjemmeside.

Katrine Schousboe
Det er Zoos vanlige julemand, der har fået tjansen med møde børnene på en ny måde. Foto: Aalborg Zoo
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...