Pengene skal i stedet bruges til regeringens Ghettoplan

Regeringens udspil om parallelsamfund - den såkaldte ghettoplan - vil betyde, at en nødvendig renovering for knap 400 mio. kr. af de mange røde boligblokke i Lindholm vil blive udskudt på ubestemt tid.

Det siger Jens Erik Grøn, der er direktør for Sundby-Hvorup Boligselskab, som ejer de røde blokke

Sundby-Hvorup Boligselskab kunne sidste efterår fortælle beboerne i mere end 700 lejligheder i Lindholm, at Landsbyggefonden havde givet et betinget tilsagn om støtte til en omfattende og nødvendig renovering.

Nu kan beboerne risikere, at støtten udebliver, og planlagte renoveringer for i at 396 mio. kr. ikke bliver til noget.

Foreløbig er renoveringsplanerne sat på venteliste til 2020.

- Kan vi regne med, at vi kommer i gang i 2020, kan vi leve med det. Men vi frygter en udskydelse af renoveringen på ubestemt tid, siger Jens Erik Grøn.

Regeringen lægger op til, at finansiering af planen mod parallelsamfund skal findes i Landsbyggefonden, der er sat i verden for at støtte renovering af almene lejeboliger.

Det betyder, at beboere i almene boliger over hele landet må se deres længe ventede renoveringsprojekter forsvinde ud i horisonten, hvis planen gennemføres. Heriblandt er godt 700 af Sundby-Hvorup Boligselskabs lejligheder i Lindholm.

- Der er tale om velfungerende boligafdelinger, hvor beboerne i en årrække har betalt ind til Landsbyggefonden, netop med det formål, at vi nu har haft mulighed for at ansøge fonden om støtte til nødvendige renoveringer. Vi har de seneste år haft mange møder med beboerne og løbende orienteret dem om renoveringsplanerne. Sideløbende har vi haft en dialog med Landsbyggefonden, som er helt afgørende for, at renoveringsopgaverne kan løses uden urealistiske huslejestigninger, forklarer direktør Jens Erik Grøn fra Sundby-Hvorup Boligselskab.

Beboerne i Sundby-Hvorup Boligselskab indbetaler årligt ca. 18 mio. kr. til Landsbyggefonden via huslejen.

Blandt de tiltag, som Landsbyggefonden også vil støtte i Lindholm, er etablering af elevatorer og niveaufri boliger, så de ældre og gangbesværede beboere kan blive boende i deres kendte boligafdeling.

- Vi har gennem de senere år gennemført omfattende renoveringer i Løvvangen og senest i Engparken i Nr. Uttrup. Og her kan vi se, at beboerne - ud over de nyrenoverede boliger - også sætter stor pris på, at de ikke behøver flytte ud af deres boligområde, hvis de får problemer med at gå på trapper, siger Jens Erik Grøn.

De berørte boliger ligger spredt på flere adresser i Lindholm. Der er primært tale om klassiske, velholdte røde boligblokke. Hovedparten af de mere end 700 lejligheder er opført i 1950erne, og tiden er nu kommet til en gennemgribende renovering. Samlet har Sundby-Hvorup Boligselskab fået et betinget tilsagn fra Landsbyggefonden om støtte på 231 mio. kr. til de planlagte renoveringer. Penge som nu, hvis det står til regneringen, skal bruges på bekæmpelse af parallelsamfund.

- I værste fald må vi nu gå tilbage til beboerne i vores boligafdelinger og meddele, at renoveringen af deres boliger er udskudt på ubestemt tid. Værst af alt er, at der er opgaver som for eksempel fugtproblemer, der SKAL løses inden for en kort tidshorisont. Og uden Landsbyggefondens bidrag, vil det indebære huslejestigninger, som vi ved, at flere beboere ikke vil være i stand til at betale, siger Jens Erik Grøn.

Renoveringsprojektet vil primært omfatte en isolering. Desuden skal køkkener og badeværelser laves tidssvarende.

Selve boligblokkene er klassiske og tidstypiske, og de skal derfor ikke ændre væsentligt i udseende.

Desuden skal de store, flade græsplæner ændres, så området får et mere aktivt udseende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...