Den sidste indledende kamp i konkurrencen ’Bedst i Nordjylland’ er således afholdt

AALBORG: Kort og godt går konkurrencen ’Bedst i Nordjylland ud på, at 14 nordjyske kvalitetsrestauranter kæmper én mod én. Vinderne af de indledende runder går direkte videre til kvartfinalerne, dernæst går de fire vindere videre til semifinalerne, og slutteligt står to madsteder i den endelige finale om at blive bedst i Nordjylland. Deltagerne kæmper om titlen og æren, og denne gang stod duellen mellem Strandhotellet Blokhus og Restaurant Applaus. Desværre kunne sidstnævnte ikke hive en sejr med hjem til Aalborg i denne omgang.

Camilla Gammelgaard
Snacks fra Applaus: Jomfruhummer lardo og fermenteret hvidløg som blev serveret med Foie gras kirsebær

Flotte serveringer

Niveauet i konkurrencen har gang på gang vist sig at være helt i top, hvilket tidligere har fået dommer Torben Pedersbæk fra Herning til at bifalde de nordjyske restauranter.

- Vi er dybt imponerede over den energi, restauranterne lægger i det. De går op i det med liv og sjæl. De lærer af hinanden og danner nogle bånd undervejs i konkurrencen. Det kan skabe relationer og være med til at højne standarden i Nordjylland. Faktisk kan Nordjylland være meget stolt af de restauranter, der er repræsenteret, udtalte han.

Camilla Gammelgaard
Kokkene fra Strandhotellet Blokhus under forberedelserne af forretten.

I den sjette og sidste dyst var der derfor meget at leve op til for Strandhotellet Blokhus og Restaurant Applaus, som begge gjorde alt, hvad de kunne, for at imponere med deres serveringer.

Efter gæster og dommere havde smagt restauranternes sammenlagt otte retter med tilhørende vine, var det dog Strandhotellet Blokhus, der løb med sejren. De skriver efterfølgende på Facebook, at de skal møde Mortens Kro i kvartfinalen.

Camilla Gammelgaard
Dansk hummer med gæret rødbede, lakrids og sprød blæk. Fra Strandhotellet Blokhus.

Aalborg er godt repræsenteret

Udover Restaurant Mortens Kro, som besejrede Musikkens Spisehus i den indledende runde, så er flere Aalborg-restauranter også klar til kvartfinalerne. Studie 4 besejrede Hotel Amerika i den første dyst ved blandt andet at imponere med deres cocktails. Restaurant Textur og San Giovanni er begge videre uden kamp, efter deres modstandere fra henholdsvis Strandingskroen i Blokhus og Strandgården på Læsø valgte at forlade konkurrencen.

Camilla Gammelgaard
Konkurrencen mellem Strandhotellet Blokhus og Applaus var den sidste indledende dyst. Nu starter kvartfinalerne.

Begge Skagen-restauranterne blev desuden besejret af Aalborgenserne, da La Locanda vandt over Ruths Hotel og Restaurant Tabu vandt over Brøndums Hotel.

Således er hele seks ud af de ni Aalborg-restauranter videre i konkurrencen.

Ude er desuden Restaurant Fusion efter et nederlag til Bryghuset Vendia fra Hjørring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...