Som den første fra Nibe tjekkede Benjamin Blicher ind på det luksuriøse hotel

AALBORG: Han er frisk og frejdig som han sidder der, 26-årige Benjamin Blicher. Når han trækker på skuldrene og sidder med et smørret drengesmil i ansigtet, kan man levende forestille sig, at han har charmeret casterne hele vejen til Mexico, hvor tv-programmet Paradise Hotel finder sted.

- Mine venner har altid sagt, at det er i hvert fald mig i vennegruppen, hvis nogen skulle gøre sådan noget. Jeg tror, det er det der energiske niveau, jeg har, griner han og fortsætter:

- Jeg kan godt se det, når de andre siger det, at det kunne være sjovt at være med, men så har jeg alligevel ikke lige gidet melde mig til. Men fulde Benjamin - han gad godt!

Det var nemlig på en våd aften med gutterne, at ansøgningen blev sendt. En af Benjamin Blichers kammerater ser et opslag på Facebook og sender tilmeldingen til ham, og her skuffede nibenitten ikke.

- Han sendte den til mig, fordi jeg er sådan en, der kunne finde på at gøre det, og det gjorde jeg selvfølgelig også. Jeg skrev bare alt muligt lort i den der ansøgning - altså stadig rigtigt - men på en sjov måde, griner han.

En dag, mens han var på arbejde i Spanien, ringede telefonen - det var produktionen, der ville invitere til casting på Paradise Hotel. Den gled han lige igennem, og før han fik set sig om, gik turen til Mexico.

- Jeg tænkte ikke så meget over det. Det var en gylden mulighed, som der ikke er mange der får. Og jeg er den første fra Nibe i programmet, så jeg måtte jo gribe chancen, fortæller han.

Sarah Thun
Benjamin Blicher har intet problem med at være foran kameraet - det er kun sjovt. Foto Lars Pauli

Selvom ansøgningen blev skrevet med en lille skid på, så fortrød han det ikke et øjeblik. Han er nemlig ikke kamerasky - snarere tværtimod.

- Der er der andre, der godt kan være lidt tilbageholdende, og det er også super fint, men jeg kan godt lide at underholde, og jeg synes, det er sjovt at være på, fortæller han.

- Jeg kan godt lide at være foran kameraet. Bare mikrofonen på, og så kører vi. Det gør mig bare glad. Vi skal bare lave noget TV, det er altid godt.

Sætningerne er korte og hurtige; der er fart over feltet for Nibes første paradiso, og det var der da også på hotellet, hvor han gik i gulvet den første aften til en fest. Her var han lige blevet transporteret ud til hotellet i hemmelighed, for at blive indlogeret sammen med de andre:

- Det er helt surrealistisk, når man ser hotellet, der ligger deroppe, og man har set det på TV, og man er bare sådan shit mand, er det virkelig mig, der skal derop - mig fra Nibe.

Han spiser sin aftensmad i bilen, og da han skal præsenteres for de andre, står han bag en dør og venter på, at de finder ud af, at han er hotellets nye dreng.

- Jeg kunne godt mærke, at fuck jeg er nervøs, men heldigvis var der bare fest med det samme, og hvis man har set det, ved man også, at jeg ender på gulvet og sover bare der den første aften, griner han.

Sarah Thun
Allerede første aften på hotellet gik det løs med fest og drinks. Foto Lars Pauli

Og så rullede reality-toget. Fordi han tjekkede senere ind end startcastet, brugte han kun tre uger på hotellet - tror han.

Dagene flød sammen og tiden gik på en anden måde end den gør herhjemme, når det hele er kontrolleret, filmet og der er bestemte ting, man må snakke om på bestemte tidspunkter, og der skal danses, når musikken spiller.

- Det føltes bare som efterskolehygge, og så bare hvor folk kommer og går. Det går bare så hurtigt. Og så går man igennem noget, der er stressfyldt, men man går igennem det sammen. Det er ikke noget, jeg nogensinde vil glemme, fordi .. hallo - det er Paradise Hotel.

Hans eneste anke er måske, at han fylder lidt for lidt i programmerne, når han ser dem nu. Der var for meget fokus på par, der siger flødeting til hinanden. Han siger det med et glimt i øjet og laver bræklyde.

- Det er jo ikke sjovt for fanden.

Hjemme i Nordjylland har venner og familie set trofast med. De forstår ikke, hvorfor han ikke var en del af startcastet. Det forstår han heller ikke selv, når han jo er så sjov - også når han er fuld.

Han har terpet samtlige afsnit af tidligere sæsoner som om, det var en eksamen, og det har blandt andet resulteret i, at hans mor formentlig er trofast seer fra nu af. Men det var nødvendigt for at lære spillet.

- Man bliver nødt til at være lidt slesk og usympatisk til tider. Ting, der ligesom kan føles lidt grænseoverskridende, fordi jeg ikke er sådan som person. Jeg er meget kærlig og positiv. Det er svært at ændre på sig selv, når man hele tiden står i nogle situationer, man ikke er vant til - lyver de for mig eller lyver de ikke?

Det konstante spil betød, at man hele tiden var udsat for stress, og Benjamin Blicher gætter på, at de vigtigste ting at have med, er en rimelig stabil psyke og en masse godt humør. Og så skal man huske, at det bare er et spil i sidste ende.

Sarah Thun
Det er blevet lidt sjovere at gå på gaden for Benjamin Blicher, som pludselig bliver genkendt. Foto Lars Pauli

Efter han kom hjem igen, har alt været normalt - lige indtil programmet pludselig blev sendt i TV - og han begyndte at mærke folk vende hovedet og kigge efter ham på gaden.

- Jeg var jo afsted for lang tid siden, men så pludselig er der folk, der vender hovedet, når man går forbi. Det er meget sjovt, jeg kan godt lide det, griner han.

Han afviser da heller ikke, at hans ansigt skulle dukke op igen engang i et andet realityprogram. Efter deltagelsen i et af Danmarks allerstørste realityprogrammer kan man aldrig vide, hvilke døre der kommer til at åbne sig.

Paradise er jo det største, så mon ikke jeg har en chance for at komme med i nogle af de andre. Det kunne være sjovt, så nu må vi se - bare giv mig nogle øl, og så ser vi, hvad mine venner vil have mig med i, griner han.

FAKTA

BLÅ BOG

Benjamin Blicher er 26 år og er opvokset i Nibe.

Han bor i Spanien, hvor han arbejder som ejendomsmægler, men er stadig ofte i Nibe, som han elsker.

Han har tidligere medvirket i datingprogrammet Kys eller Cash på Viafree.

Har netop medvirket i sæson 18 af Paradise Hotel, og det er ikke usandsynligt, at vi får ham at se i andre realityprogrammer i fremtiden.

Du finder ham på Instagram som @benjaminblicher

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...