Paraden er en skønsom blanding af alle former for mere eller mindre afslappede uniformer. Foto: Henrik Bo
Livet her

Besætninger lufter regntøj og stiveste puds: Se fede billeder fra Crew Parade

Uniformer, regntøj i mange farver og smilende Tall Ships-deltagere - den traditionsrige parade er et festligt syn trods vejret

04. juli 2019 kl. 19:15

AALBORG: Nogle har haft travlt med strygejernet, andre har tydeligvis en mere afslappet tilgang til uniformering, når vejret viser sig fra sin mest utaknemmelige side.

Det mexicanske skib Guauhtemoc kan kendes på et enormt flag i stavnen - og der var selvfølgelig også flag med, da besætningen gik i parade. Foto: Henrik Bo

Men fælles for de op mod 2500 besætningsmedlemmer fra The Tall Ships Races 2019 er, at de torsdag sidst på eftermiddagen trodsede blæst, regn og kulde og satte ekstra farver på byen med den traditionsrige Crew Parade.

Nogle er mere forberedt på regn og rusk end andre. Foto: Henrik Bo

Paraderne - for der var faktisk to - begyndte kl. 16 fra henholdsvis Nørresundby og Aalborg. Og mens deltagerne fra Nørresundby-siden næsten kun skulle over broen, gik Aalborg-deltagerne gennem gågaderne for at nå frem til samlingspunktet på Slotspladsen.

På pladsen var der en lang række kåringer af blandt andet alt fra de mest musikalske til flotteste ankomst.

Besætningerne gjorde alt for at holde en fest på Slotspladsen. Foto: Henrik Bo

Den mest musikalske besætning blev det mexikanske skib Guauthemoc, mens besætningen på Shabab Oman kan kalde sig bedst klædt. Der var også pris til Tall Ships yngste kaptajn, 25-årige Eirik Gjeldnes fra det norske skib Kyrre. FDF Aalborg Søkreds' skib Jens Krogh fik en miljøpris, mens der var hæder til det norske Statsraad Lehmkuhl for flotteste ankomst til Aalborg.

Der var priser til mange af besætningerne - blandt andet til Shabab Oman for at være bedst klædt. Foto: Henrik Bo

Festlighederne for de mange søfolk fortsætter torsdag aften. Her deltager omkring 1800 besætningsmedlemmer i et stort Crew Party i Nordkraft.

Omkring 1800 besætningsmedlemmer forsætter festen torsdag aften ved Crew Party i Nordkraft.  Foto: Henrik Bo
Annonceret indhold

Nyeste