En indsamling af legetøj på Hovedbibliotektet er så stor en succes, de nu må have flere organisationer i sving

AALBORG: Mængden af legetøj på de nordjyske børneværelser er ganske overvældende. Det samme er børnenes og deres forældres lyst til at give det overflødige væk.

I hvert fald hvis man ser på de mængder af brugt legetøj, som Hovedbibliotektet har samlet ind den seneste måneds tid.

– Det er virkelig fantastisk, siger kommunikationsmedarbejder ved Aalborg Bibliotekerne Allan Dalkjær Johansen.

Biblioteket siden midten af november samlet gammelt legetøj ind i samarbejde med Kirkens Korshær i en stor kasse i bibliotekets velkomstområde. Organisationen har løbende afhentet legetøjet, pakket det pænt ind og videreformidlet det til værdigt trængende familier.

Katrine Schousboe
Mange dage har indsamlingskassen været alt for lille i forhold til de mængder, der er kommet ind. Foto: Aalborg Bibliotekerne

Men mængderne af legetøj er så overvældende, at Kirkens Korshær nu må kaste håndklædet i ringen, fortæller Allan Dalkjær Johansen.

– De har ganske enkelt ikke fysisk plads til mere, siger han.

Legetøjskassen på biblioteket er i virkeligheden en palle med en flok rammer ovenpå og hver eneste dag har den været fyldt til bristepunktet. Derfor har biblioteket nu aftalt med Mødrehjælpen og Kræftens Bekæmpelse, at de overtager det legetøj, der kommer ind de sidste dage af indsamlingen, sådan at det kommer ud til nogen, der har brug for det.

– Det har været fantastisk at se, hvor gavmilde folk er. Jeg synes virkelig, det varmer at opleve det. Det er generelt store, gode ting, der er kommet ind - og legetøj til alle aldersklasser, forklarer han.

Aalborg Bibliotekerne har samlet legetøj ind til jul i flere år med skiftende samarbejdspartnere. På biblioteket er man dog enige om, at omfanget af donationer sætter rekord i år - aldrig tidligere har der været afleveret så mange gaver som denne jul.

Har du også noget legetøj, du gerne vil give videre, så fortsætter Hovedbiblioteket indsamlingen frem til på søndag, 16. december.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...