Efterår er lig med plaid, sofa og en god bog - se her, hvad du kan læse den kommende uge

AALBORG: Efterår. Der er mørke, kulde og regn, og lige om lidt ryger både havemøbler og ure tilbage på vintertid… Men hvorfor vente, når kulden, efterårsgyset og den neglebidende spænding ligger lige inde på biblioteks bogreoler og venter? Glem alt om havearbejde og æblehøst og lad dig nedsænke i lænestolen, trygt svøbt i et tæppe og varmen fra din foretrukne varme drik, mens gru og lig i grusgrave kravler ud af bogens sider.

Aalborg Bibliotekerne anbefaler fem fremragende krimier til din efterårsferie:

Ambrose Parry – Al kødets gang

Vi er i Edinburgh i 1847, i denne krimi som kan betegnes som en blanding af god engelsk gotisk tradition og rationel lægevidenskab.

Al kødets gang er første bog i serien om de to spændende profiler Will Raven og Sarah Fisher – læs den og begynd at glæde dig til den næste i serien.

Aalborg Bibliotekerne
PR-foto

Dolores Redondo – Alt dette vil jeg give dig

Krimier findes også i bedste velgående i Spanien, og Dolores Redondos spændingsromaner har efterhånden fået bestsellerstatus her til lands også.

Bogen handler om Manuel, hvis efterforskning af sin mands død afslører et skjult dobbeltliv, og får skeletterne til at vælte ud ad skabet. En veldisponeret og troværdig spændingshistorie med gode personskildringer.

Aalborg Bibliotekerne
PR-foto

A.J. Kazinsky og Thomas Rydahl. – Mordet på en Havfrue

En ukendt H.C. Andersen har meget svært ved at overbevise myndighederne om, at han blot lavede papirklip af den barmfagre kvinde, han var den sidste til at være sammen med, inden hun blev fundet myrdet.

Romanen er både fuldstændig loyal overfor H.C. Andersen, og grundlæggende spændende og velskrevet.

Aalborg Bibliotekerne
PR-foto

Elly Griffiths - Pigen under jorden (Første bog i serien om Ruth Galloway)

Den lidt excentriske arkæolog Ruth Galloway bliver involveret i en sag om to småpiger, der er forsvundet med 10 års mellemrum.

Det er en forfriskende krimi, der mikser arkæologi, historie, overtro og myter med et rigtig godt krimiplot. Serien har også en del sjove bipersoner, der hver især har deres egen rolle i opklaringen af de mord og mysterier, det lille samfund rammes af.

Aalborg Bibliotekerne
PR-foto

Jakob Knudsen – Hjemløs (Bog 4 i serien om Kristian Swane)

Kristian Swane fra Rigspolitiets drabstaskforce tager til Aalborg for at finde sammenhængen mellem to drab og en bortførelse blandt hjemløsemiljøet i Kildeparken.

Der er en spændende og realistisk handling i romanen, og Jakob Knudsen, der bor i Hjørring og underviser på UCN, har nogle gode beskrivelser og betragtninger om byen. Derudover har bogen et godt tænkt plot og et sympatisk budskab.

Aalborg Bibliotekerne
PR-foto
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...