Mange af os bruger rigtig mange timer hjemme i disse uger - alligevel har vi alle chancer for at lege og lære

AALBORG: Bibliotekerne har lukket, og nogle af os arbejder hjemmefra samtidig med, at vi skal undervise og underholde familien ved siden af.

Til det formål har Aalborg Bibliotekerne heldigvis nogle varer på de digitale hylder, som kan komme med på hjemmeskoleskemaet. Her er både noget til voksne og børn, og alt det kræver for at komme i gang er, at man er oprettet som bruger på aalborgbibliotekerne.dk – og det kan man gøre med sit nem-id.

Du kan se mere på aalborgbibliotekerne.dk eller ved at trykke her

Dansk – lyt en klassiker

På eReolen.dk finder du blandt andet serien ”Stærke stemmer”, hvor store danske stemmer, har indtalt nogle af de helt store klassikere som lydbøger.

Du finder blandt andet nordjyske Thit Jensens ”Stygge Krumpen”, forrygende oplæst af Chili Turéll. Så nu er tiden moden til, at du skal læse en af landets største forfattere og kvindeforkæmpere. Når du er færdig med ”Stygge Krumpen”, kan du lytte til H.G. Wells’ ”Klodernes Kamp”, indtalt af Johan Olsen fra Magtens Korridorer, eller Hermann Bangs ”Håbløse slægter”, indtalt af Vigga Bro.

Find flere stærke stemmer på ereolen.dk/content/lydboeger eller ved at trykke her

Aalborg Bibliotekerne
Var det noget at komme til koncert med Freddie Mercury og resten af Queen, så kan Stingray qello hjælpe. Foto: Aalborg Bibliotekerne

Musik – We will rock You!

Mangler du et godt soundtrack til dit hjemmearbejde, eller skal ungerne have et skud kultur, kan du finde et stort udvalg af koncerter på Stingray Qello.

Et rigtig godt og opløftende sted at starte musikundervisningen er på Wembley Stadium i 1986 sammen med Freddie Murcury og Queen i absolut topform. Det er en slags magi!

Vejledning til Stingray Qello kan du finde på aalborgbibliotekerne.dk/e-materialer/stingray-qello eller ved at trykke her

Find koncerten på qello.com/concert/Live-at-Wembley-Stadium-4947 eller ved at trykke her

Madkundskab – Spis Bedre

På RB Digital finder du et sandt festmåltid af magasiner og tidsskrifter.

Heriblandt madmagasinet, ”Spis Bedre”. Så når nerverne er flossede, og du mangler inspiration til aftensmaden, kan du ty til dette blad på din smartphone eller tablet. I det seneste nummer fra februar finder du en hel ugeplan for aftensmaden – og med overskriften ”Turbomad”, er der lagt op til, at du hurtigt kan få noget smækket på spisebordet.

Vejledning til RB Digital kan du finde på aalborgbibliotekerne.dk/e-materialer/rbdigital eller ved at trykke her

Historie – Danmark på film

”Danmark på film” er en webportal på Det Danske Filminstituts streamingsite Filmcentralen.dk.

Det fungerer som et interaktivt Danmarkskort, hvor du kan gå på opdagelse i filmklip fra hele landet i perioden 1899-1995.

For eksempel kan du finde klip fra dengang Thorvald Stauning åbnede Aalborg Tårnet i forbindelse med Den nordjyske udstilling i 1933. Vidste du for øvrigt, at der dengang var en rulletrappe op til Aalborg Tårnet?

Det kan du også se i filmen som du finder her filmcentralen.dk/museum/danmark-paa-film/film/nordjysk-udstilling-i-aalborg eller ved at trykke her

Trailer for Danmark på film finder du på youtube.com/watch?v=horij4N7LLQ eller ved at trykke her

Find Danmark på film på filmcentralen.dk/museum/danmark-paa-film eller ved at trykke her

Tysk – lær tysk

På Mango Languages, har du adgang til en række sprogkurser, og hvem af os kunne ikke have godt af at blive lidt bedre til at tale tysk?

Når grænserne åbner igen, er du klar til at føre dig frem hos vores naboer i syd. Kurserne foregår på engelsk, så det er nødvendigt, at du er nogenlunde effen til det.

Når du har mestret tysk, kan du med fordel gå videre til kurset ”Pirate”, så du kan imponere alle landkrabberne med dit formfuldendte piratjargon næste gang, i kan mødes.

Vejledning til Mango Languages kan du læse på aalborgbibliotekerne.dk/e-materialer/mango-languages eller ved at trykke her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...