Kom bag om USA - og Obama - i 10 bøger fra biblioteket. Foto: Henrik Bo
Livet her

Biblioteket anbefaler: Det skal du læse før Obama kommer

Sådan kommer du til at brillere med din viden om USA's 44. præsident

26. september 2019 kl. 15:46

AALBORG: I anledning af Barack Obamas besøg i byen på lørdag, har Aalborg Bibliotekerne fundet 10 bøger frem til dig, der gerne vil vide noget om præsidenten og vores venner over there.

1. Om manden selv

Obama: Håbets præsident

En række journalister, politikere og andre med tilknytning til Obama giver deres bud på, om han indfriede forventningerne i de otte år, han kom til at sidde om USA’s præsident.

2. Kvinden bag

Min historie af Michelle Obama

Den tidligere førstedame Michelle Obamas erindringer om ægteskabet med Barack Obama, hvor hun kæmper for at skabe balance mellem sit arbejde, familien og sin mands hurtigtvoksende politiske karriere og om livet i Det Hvide Hus.

3. Om det amerikanske samfund

Glimt af Amerika

Portræt af det amerikanske samfund og amerikanerne formidlet igennem en række danske journalister og forskere, der alle har haft USA tæt inde på livet

4. Den satiriske vinkel

Garry Trudeau: Enorm! 30 års Doonesbury om Trump (tegneserie)

Tegneserien Doonesbury har i snart 50 år taget temperaturen på amerikansk politik og samfund. Gennem 30 år har Donald Trump med mellemrum figureret i striberne. Disse striber, som har fremkaldt mange forskellige reaktioner fra hovedpersonen, er samlet i denne fine udgivelse.

5. + 6. De moderne klassikere

Harper Lee: Dræb ikke en sangfugl

Klassiker om racediskriminationen i USA’s sydstater, hvor en 9-årig pige fortæller om sin fars indsats som advokat for en uskyldigt anklaget sort.

Vejene af Jack Kerouac

Generationsroman om to beatniks' oplevelser som vagabonder på de amerikanske landeveje i slutningen af 1940'erne. En hæsblæsende vild litterær biljagt gennem det Amerika, der rejste sig efter 2. verdenskrig.

7. Maden

Ambassadørens køkken : 50 diplomatiske opskrifter fra Rydhave Af Rufus Gifford, Stephen DeVincent

Under Obama var Rufus Gifford den amerikanske ambassadør i Danmark. Han elskede danskerne, og det var gengældt. Denne kogebog indeholder ambassadørparrets yndlingsretter.

8. Nomineret til DRs Romanpris 2019

Mathilde Walter Clark: Lone star

Mathilde tilbringer i teenageårene mange somre i USA sammen med sin amerikanske fars familie. I anden halvdel af bogen rejser hun rundt i Texas sammen med faderen for at besøge sine amerikanske slægtninge. En både rørende og morsom beretning med en overrumplende slutning.

9. John F. Kennedy og Stephen King

Stephen King: 22.11.63

Det er blevet sagt, at alle kunne huske, hvor de befandt sig, da USA’s præsident, John F. Kennedy blev myrdet 22. november, 1963. Men hvad, hvis det kunne lade sig gøre at rejse tilbage i tiden og forhindre mordet?

10. USA og Obama i børnehøjde

Tommy Heisz: Obama

Børnene skal ikke snydes for gode fagbøger om Obama. I Tommy Heisz bog Obama får du en hurtig gennemgang af præsidentens liv – om alt fra barndommen til livet som præsident. Kan læses fra otte år og op.

Annonceret indhold

Nyeste