Sommerferie er lig med lavt gear og afslapning - få ideer til, hvad du kan læse, hvis det skal være lidt spændende

AALBORG: Sommertid er læsetid - om det er i hængekøjen, på stranden eller altanen. Og er der noget bedre end en lækker krimi, der får pulsen til at stige og hænderne til at svede?

Om du er krimifan eller ej, så opfordrer Aalborg Bibliotekerne til at give disse tre bøger en chance - du bliver bestemt ikke skuffet.

Løbende tjener af Dennis Jürgensen

Efterforsker Roland Triel skal opklare et makabert mord i København, hvor adskillelige af offerets knogler er blevet brækket.

Samtidig kæmper han med en personlig tragedie, da hans kone fire år tidligere blev brutalt myrdet i deres hjem, og hans 13-årige datter blev slemt mishandlet. Gerningsmanden blev aldrig fundet, men midt i den aktuelle drabssag, giver Rolands kones morder pludselig livstegn fra sig.

Dennis Jürgensen skriver lige eminent til voksne som til børn og unge. Han holder læseren fanget hele vejen med et genialt plot og et spraglet persongalleri. Er du til det makabre, er Løbende tjener en krimi for dig. Den er brutal, skånselsløs og yderst detaljeret i sine beskrivelser. Og så er Roland Triel bare en af de karakterer, man kun kan elske.

Du kan se mere ved at trykke her, eller låne bogen på biblioteket som ebog eller lydbog på eReolen.

Kridtmanden af C.J. Tudor

Eddie og vennerne skal have sommeren til at gå i en lille engelsk landsby.

Derfor begynder de at tegne kridtmænd rundt omkring, som små hemmelige beskeder til hinanden. Drengene har hver sin farve, så de kan genkende afsenderen, men en dag dukker fremmede kridttegninger op, og uhyggen spreder sig. 30 år senere dukker de fremmede kridttegninger op igen, og snart bliver et mord begået.

Sikke en debut, C.J. Tudor har med Kridtmanden! Bogen er intens, nervepirrende og uhyggelig og helt umulig at lægge fra sig.

Historien skifter mellem 1986 og 2016, hvilket er med til at opbygge spændingen, og så bliver den fortalt af hovedpersonen Eddie. Det her er ikke en klassik krimi, hvor vi følger politiets opklaringsarbejde, og det, at bogen er så atypisk, er med til at gøre den uhyre medrivende.

Du kan se mere ved at trykke her , eller låne bogen på biblioteket eller som ebog eller lydbog på eReolen.

Skyggen af Cody McFadyen

En seriemorder, som FBI-agenten Smoky Barrett har være på jagt efter, har myrdet hendes mand og datter, og hun kæmper for ikke at give efter for det resulterende vanvid.

Da Smokys barndomsveninde findes myrdet i sin lejlighed med datteren bundet ansigt til ansigt med sin døde mor, vender Smoky tilbage til aktiv tjeneste, for at fange den nådesløse morder. Det fører til en hæsblæsende forfølgelse af en mand, der ser sig selv som den nye Jack the Ripper, og er så arrogant, at han sender hints og videooptagelser af mordene til efterforskerne.

Undervejs skal Smoky både skal forholde sig til egne dæmoner og tage sig af venindens datter Bonnie.

Du møder næppe en sejere og mere hårdfør hovedperson end Smoky Barrett. Man falder med det samme for den 150 cm høje kvindelige FBI-agent, som har dybe ar både indeni og udenpå. Plottet er rystende, og historien om den 10-årige Bonnie er hjerteskærende. Det er bare en velskrevet og fremragende krimi, og hvis man kan lide Chris Carter og hans bøger om Robert Hunter, så er Skyggen din næste krimi på listen.

Du kan se mere ved at trykke her , eller låne bogen på biblioteket eller som ebog eller lydbog på eReolen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...