I næste uge er det halloween - men du kan allerede nu læse dig en skræk i livet. Arkivfoto: Jesper Thomasen
Livet her

Biblioteket anbefaler: Læs dig en skræk i livet

Halloween er lig med uhygge. Se her, hvad du kan læse før næste uges gys

26. oktober 2019 kl. 13:15

AALBORG: Halloween er slik eller ballade, mageløst makabre masker og ikke mindst højsæson for gysere.

Aalborg Bibliotekerne har trodset angsten og fundet fem frygtindgydende gysere frem, du kan læse, hvis du tør. Husk at låse døren!

Lejligheden af S.L Grey (2017)

Ægteparret Stephanie og Mark har haft indbrud og trænger til at komme væk fra hjemmet i Cape Town.

Da de får mulighed for en uges ophold i Paris, slår de til. Lejligheden er dog slet ikke, hvad de havde regnet med. En mørk og vemodig stemning begynder at lægge sig om ægteparret, og den ser ud til at følge dem, uanset hvor de går.

En utrolig velskrevet bog, som kryber ind under huden og er svær at lægge fra sig.

PR-foto

Ind i mørket af Henrik Sandbeck Harksen (2017)

Henrik s. Harksens debutsamling på dansk blev nomineret til Årets Danske Horrorudgivelse – med rette.

De syv noveller udforsker sindets dybeste afkroge, og læseren præsenteres for surrealistiske, groteske og erotiske fortællinger, som frembringer væmmelse og tanker om menneskers mørkeste lyster og begær.

Det er ikke for sarte sjæle, men guf for dem der, der ikke kan få nok af horror.

Randvad af Jacob Holm Krogsøe og Martin Wangsgaard Jürgensen (2018)

I 1887 forsvinder historikeren Albert Severin Termansen og den unge kunstner Werner Erik Kværndrup under en rejse til Sønderjylland, hvor de skal indsamle danske kulturminder.

I 2017 hyres akademikeren Karl Johansen til at finde ud af, hvad der skete. Sådan begynder optrevlingen af den gådefulde forsvinden, hvor vi parallelt følger både Karls samt Alberts og Werners historier.

En gådefuld bog, der beskæftiger sig med menneskets frygt for det ukendte, og som sætter læserens egen forestillingsevne på prøve.

PR-foto

Ved vanviddets bjerge; fortællinger 1929-1937 af H.P. Lovecraft (2019)

Bogen indeholder fortællinger fra Lovecrafts sidste leveår og er en blanding af science fiction, fantasy og horror. Flere af novellerne tager afsæt i hans berømte Cthulhu universet.

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med H. P. Lovecraft, er det med at komme i gang. Han opnåede aldrig stor hæder i sin levetid, men i dag betragtes han som en af de helt store gysermestre på linje med Edgar Allan Poe og Stephen King.

Pigen som ikke var der af Nick Clausen (2019)

Andys søster Rebekka forsvinder sporløst en dag på vej hjem fra skole, og politiet har ingen spor.

Tynget af skyld indleder Andy sin egen eftersøgning, som får ham i kontakt med en død pige gennem bøger på biblioteket. Med hendes hjælp finder Andy ud af, at et mystisk væsen har bortført Rebekka – et væsen som suger livskraften ud af sine ofre. Kan Andy nå at redde Rebekka, før det er for sent?

Nick Clausen har skrevet flere bøger og noveller for både børn og unge indenfor gysergenren, og med Pigen som ikke var der leverer han endnu et godt gys til de mørke aftener.

PR-foto
Annonceret indhold

Nyeste