Sommerferie er lig med lavt gear og afslapning - læn dig tilbage og slip fantasien løs med disse hårrejsende historier

AALBORG: Sommeren viser sig desværre ikke fra sin bedste side, men så er der så meget desto mere grund til at krybe ind under tæppet og læse en god gyserhistorie. Den fornemmelse, når hårene langsomt rejser sig på armene, og hjertet slår over i en rask galop – det er kendetegnet på en god gyserbog.

Her kommer tre anbefalinger:

Rakelsminde af David og Stephan Garmark

Journalisten Tea Ehlers bliver sendt til hjembyen Rakelsminde, hvor hun skal skrive om et selvmord. Den afdøde har sprættet sin egen mave op med en jagtkniv, og fodret sig selv til sine hunde – bagefter begyndte det at sne. Dette er bare den første af en række besynderlige og bizarre hændelser, der sker i Rakelsminde, og i sin søgen efter svar, bliver Tea kastet ud i møder med en dommedagssekt, voldelige borgere og ”Den døde zone”!

Hvis du er fan af Jeff VanderMeers Southern Reach Trilogy eller serier som The Terror vil du også elske Rakelsminde. Den er en fantastisk blanding af horror, science fiction og obskure mysterier, tilsat familiehemmeligheder og krydret med en overraskende slutning.

Du kan læse Rakelsminde som almindelig bog, men den findes også både som ebog og lydbog på eReolen eller du kan trykke her

Syge sjæle af Kristina Ohlsson

Få dage før sin studentereksamen forsvinder Lukas, og da han bliver fundet tre uger senere, har han så voldsomme skader, at han ikke kan huske, hvad der er sket. 10 år senere vender han tilbage til sit barndomshjem for at finde ud af, hvad der skete dengang. Samtidig flytter Lukas´ tidligere bedste ven David og hans kæreste Anna ind i byens gamle præstegård, men det varer ikke længe, før Anna begynder at opleve urovækkende og skræmmende ting i huset, som måske har noget at gøre med Lukas´ forsvinden 10 år tidligere.

Svenske Kristina Ohlsson er mest kendt for sine krimier, og ”Syge sjæle” er hendes første gyser. Den er super velskrevet og bygger spændingen op hele vejen igennem, indtil den kulminerer i et fantastisk plottvist, som man på ingen måde kunne have gennemskuet.

Syge sjæle findes både i papirform, men du kan også læse den som ebog på eReolen. Se mere ved at trykke her

Mørkets skønhed af Marie Pommepuy & Fabien Vehlmann

Aurora drikker te med sin udkårne Hector, men pludselig begynder der at falde en rødsort substans ned fra loftet, og de må flygte. Aurora befinder sig nu i en skov, og det viser sig, at ”huset” i virkeligheden er liget af en pige, som er begyndt at gå i forrådnelse, og ud strømmer utallige mærkværdige beboere.

Aurora påtager sig rollen som leder, og forsøger at få styr på gemytterne, men det er nemmere sagt end gjort, når alle har deres egen dagsorden.

Denne tegneserie er fabelagtig, og illustrationerne er smukke! Det er et barnligt univers med fe-lignende væsner og små insekter blandet med uhygge og væmmelige episoder. Man bliver helt frastødt over, hvor ondskabsfulde de her små væsner kan være mod hinanden, men det at historien er så grotesk, er det der gør den aldeles læseværdig.

Få fat i den gribende tegneserie på biblioteket eller ved at trykke her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...