Tag forbi Aalborg Bibliotekerne, hvor sommeren byder på farveladelækre læseoplevelser og tegneworkshops med Jan Kjær

AALBORG: Ud over farveblyanter og papir, så bør man altid have minimum tre-fire tegneserietitler med i sin ferieoppakning. For både når sommervejret svigter eller flimrer tungt af hede, så kan udflugterne ind i tegnede universer være en absolut redning i en lang sommerferie.

Bedst er det imidlertid, når farveblyanterne hentes frem og tiden bare flyver, mens din egen tegnede fortælling vokser frem ved køkkenbordet.

Til og med 24. juli kan du få hjælp til at få fantastiske væsner og historier til at indfinde sig på det blanke papir. Her afholder Aalborg Bibliotekerne otte tegneworkshops med Jan Kjær - tegneren bag de prisbelønnede bogserier ”Taynikma” og ”Nomerne”.

Lær med Kjær

De otte tegneworkshops henvender sig til børn i alderen fra 8-10 år, og er fordelt på fire temaer, hvor børnene lærer at tegne monstre, fantastiske væsner, superhelte eller Kjærs egne ”Nomer”. Ud over at lære at tegne kendte og nye figurer, får børnene masser af seje tips og tricks. De får desuden fede inspirationsark, som de kan bruge til at tegne og udvikle deres færdigheder hen over sommeren.

For at deltage skal du have en billet på Aalborg Bibliotekernes hjemmeside.

Tegnet med blæk, sjæl og hjerte

Men selvfølgelig kan man også sagtens gå på opdagelse i tegneserieformatet uden at tegne en serie selv. Hvis man går efter udsøgte tegneoplevelser til ferien, så vil vi anbefale, at man ud over Jan Kjærs ”Taynikma” og ”Nomerne”-serier ser nærmere på nogle af de nyere udgivelser, vi har fået på hylderne. Det er tegneserier, som virkelig vil noget, og som man som forælder udmærket kan del eller læse med på, hen over skulderen på sit barn. De er desuden skrevet på engelsk - men på et niveau - der samtidig kan fungere som nem træning og supplement til engelskundervisningen efter ferien.

Aalborg Bibliotekerne
Cardboard Kingdom af Chad Sell. Foto: Aalborg Bibliotekerne

Cardboard Kingdom af Chad Sell

Vi er vilde med denne tegneserie, der samler høj energi, vilde monstre og rigtige hverdagsproblemer i ét fuldstændigt fantastisk og farverigt univers.

Historien er simpel - kvarterets børn omdanner hele kvarteret til et rige af pap og klæder sig ud som superhelte og -skurke.

Undervejs i bogen introduceres de forskellige karakterer og deres forskellige skæbner, der alle rulles de ind i legen én efter en. Læs den.

Aalborg Bibliotekerne
Laura Dean Keeps Breaking Up With Me af Mariko Tamaki. Foto: Aalborg Bibliotekerne

Laura Dean Keeps Breaking Up With Me af Mariko Tamaki

Forfatteren Mariko Tamaki kan altså et eller andet med at skrive personer og personligheder. Hun viste det i ”Den her sommer” i 2016, og hun viser det igen i stor stil med ”Laura Dean Keeps Breaking Up With Me,” en helt fantastisk coming-of-age historie, om at være ‘in’, at være ‘ude’ og lige netop være sig selv.

I denne tegnede fortælling raser følelserne og springer fem skridt frem og tilbage mellem Freddy og kæresten Laura, der bliver ved med at slå op; men som i sidste ende måske i virkeligheden ikke er Freddys virkelige problem.

Aalborg Bibliotekerne
Pumpkinheads af Rainbow Rowell. Foto: Aalborg Bibliotekerne

Pumpkinheads af Rainbow Rowell

Josiah og Deja har arbejdet sammen i den lokale Halloween-forlystelsespar; men næste år skal de på college. Det er derfor deres sidste aften sammen. Josiah har i tre år sukket over pigen i karamelboden, men har aldrig taget sig sammen til at tale med hende. Nu skal det være. Så nu tager de to på mission igennem hele forlystelsesparken!

Det her er en skøn fortælling, som handler om både venskaber, kærlighed og forventninger. Tegningerne er utroligt fine og hjælper til at skubbe historien fremad.

Aalborg Bibliotekerne
Just Jaime af Terri Libenson. Foto: Aalborg Bibliotekerne

Just Jaime af Terri Libenson

Jamie og Maya er bedste veninder - i hvert fald lidt endnu, for deres anden veninde Grace synes ikke, at Jaime er lige så “moden” som resten af gruppen, og hvem skal Maya så holde med?

”Just Jaime” er en hjerteskærende, men i sidste ende opløftende, historie om venskaber og popularitet og om hvordan det - nogle gange - er at gå i syvende klasse. Man skal være stenhård i hjertet for ikke at knibe en lille tåre eller to i løbet af bogen.

De otte tegneworkshops, der omtales i denne artikel, er gjort mulige med hjælp fra statslige puljemidler dedikeret til etablering af aktivitetsforløb for børn og unge denne sommer. Aktiviteterne skal blandt andet give deltagerne mulighed for at indhente nogle de sociale tilbud og fællesskaber, de har måttet undvære under COVID-19-lukningerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...