Vild med zombier? Så skal du læse med her!

AALBORG: Er du vild med horror, zombier og dommedagsfortællinger? Så har Biffen i Nordkraft skræddersyet et arrangement netop til dig.

Aalborgenserne risikerer at støde ind i sultne zombier - 'genopstået' fra biografmørket - når der i de sene aftentimer inviteres til zombiefilm med efterfølgende Zombie Walk den sidste tirsdag i september, det skriver Biffen i Nordkraft i en pressemeddelelse.

Biffen Nordkraft genopliver til lejligheden George A. Romeros banebrydende zombie-klassiker 'De levende døde' ('Night of the Living Dead'), og opfordrer biografgæsterne til at møde op i deres mest scary zombie-look. Filmen introduceres af 'zombiekender' og professor Steen Ledet Christiansen (AAU), der også anfører den efterfølgende Zombie Walk:

- En Zombie Walk er, når man klæder sig ud som zombier og går igennem et bycentrum eller anden planlagt rute i god ro og orden. Man stopper muligvis ved en bar eller lignende undervejs på ruten, fortæller han.

Første gang i Aalborg

Specielt i større byer verden over er Zombie Walks ret almindelige, men det er første gang, der inviteres til 'a night out for zombies' i Aalborg. Hvor mange zombier, der gemmer sig bag byens nedrullede gardiner, vil vise sig. Det forlyder, at en Zombie Walk i Buenos Aires i 2012 samlede 25.000 zombier. Tallet kan dog ikke bekræftes, men det er ikke usædvanligt, at vandrende zombier møder op i tusindtal i større byer specielt i Nord- og Sydamerika.

'De levende døde'

’De levende døde’ er en mørk, men også dragende dommedagsfortælling. Filmen markerede en markant æstetisk og tematisk udvikling af horror-genren, da den udkom i 1968. Pludselig, og uden forklaring, genopstår de døde som sultne zombier, der kræver menneskekød. Ved et bid gøres offeret til zombie, og smitten spreder sig med epidemisk hast i et lille amerikanske lokalsamfund. Filmen vises i samarbejde med Cinemateket.

Hvad: Film og Zombie Walk

Hvor: Biffen i Nordkraft

Hvornår: Tirsdag 28. september. Filmen starter klokken 20.30 og Zombie Walken starter kl. 23.00.

Du kan finde billetter til arrangementet her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...