Laver samarbejde med Nordjysk Fødevareoverskud så julemad ikke går til spilde

AALBORG: Slutspurten frem mod julen er sat ind, når det gælder køb af julegaver, mad og lækkerier.

Men det er langt fra alle der har økonomi til at holde den jul, de gerne vil.

Derfor træder Bilka i Skalborg i år til og donerer deres overskud af julemad- og varer til udsatte aalborgensere til jul, skriver varehuset i en pressemeddelelse.

Maden bliver foræret væk i samarbejde med Nordjysk Fødevareoverskud til familier, enlige voksne og udsatte unge.

- Donationerne fra Bilka betyder virkelig meget for vores arbejde og for de udsatte. Der er mange, der er trængte i denne tid, og vi er glade for at kunne forsøde deres jul lidt ekstra i år med hjælp fra Bilka. Bilka donerer også frugt og grønt til os året rundt, og det betyder meget, at det er sund mad, vi kan give til de udsatte familier, der ellers ofte ikke har råd til så meget af det grønne, siger Bente Schjødt, der er leder af Nordjysk Fødevareoverskud.

Overskudsmaden bliver delt ud til familier, unge og voksne enlige 23. og 24. december. PR-foto

Giver en følelse af stolthed

Det er Bilka Skalborgs personalechef, Maj Dalgaard, der har valgt, at det netop er Nordjysk Fødevareoverskud, der skal modtage årets donation.

Hun er glad for at være med til at give en god jul til udsatte mennesker.

- Det er værdigt trængende, der får glæde af de her donationer, og dem vil vi rigtig gerne hjælpe. I år donerer vi ekstra julevarer til de udsatte familier, så de har til at holde en rigtig juleaften. Det betyder meget for os som medarbejdere, at vi kan give noget tilbage til vores kunder, og det giver en følelse af stolthed, at vi kan gå på juleferie velvidende, at nogle mennesker får en bedre juleaften i år på grund af donationerne, siger Maj Dalgaard.

De varer, der bliver givet væk er varer, der har udløbsdato i lukkedagene omkring jul, og varer, man vurderer, man ikke kan nå at få solgt.

Samtlige 18 Bilka varehuse samt varehuset A-Z donerer overskudsmad gennem foreninger og organisationer i år. Nogle har tidligere gjort det lokalt, men det er første år, at Bilka på kædeplan giver mad og varer væk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...