AKKC er blevet kontaktet af kunder, der angiveligt har købt falske billetter til koncert

AALBORG: Det er blevet lige så sikkert, som julen falder i december, at koncerter med store internationale navne tiltrækker billethajer, der forsøger at fuppe godtroende købere.

Og salget af billetter til Mariah Careys koncert i Aalborg Kongres & Kultur Center til juni er tilsyneladende ingen undtagelse.

Allerede her få timer efter, det officielle billetsalg er åbnet fredag formiddag, har kulturcentret hørt fra flere kunder, der mener, de er blevet snydt af billetbørsen Viagogo.

- Vi er blandt andet blevet ringet op af en kvinde, som har købt billetter til 1900 kr. pr. styk gennem Viagogo og nu kan se, at den placering, hun har fået i salen, slet ikke findes, siger pressemedarbejder i AKKC Anna Vest.

Viagogo, hvis hjemmeside er registreret i Schweiz, er flere gange blevet politianmeldt for at sælge billetter til overpris. Billetter som i mange tilfælde også har vist sig at være ugyldige.

Selskabet bruger angiveligt stråmænd til at købe billetter til store begivenheder, som de så videresælger indtil flere gange. Når køberne siden forsøger at bruge billetterne, bliver de afvist ved indgangen.

- Det er svært at gennemskue, for Viagogo ligger højt, når man googler efter billetter til koncerter. Derfor forsøger vi også, hver gang vi har de store navne at advare på forhånd, siger hun og tilføjer, at centret blandt andet har lagt en advarsel op på Facebook forud for billetsalget.

Aalborg Kongres & Kultur Center har umiddelbart svært ved at hjælpe billetkøbere med at opklare, om de er blevet snydt.

- Vi må sige til dem, at de kan møde op til koncerten og se om deres billet virker, alternativt kan de købe nogle nye, siger Anna Vest, som ikke lægger skjul på, at man i AKKC er voldsomt irriteret over firmaets metoder.

Senest har kulturcentret oplevet, at billetbørsen er begyndt at oprette falske begivenheder på Facebook. Det gælder både for den for længst udsolgt Maroon 5-koncert i Mølleparken og nu også for Mariah Careys koncert i Aalborghallen.

- På den falske begivenhed linker de så ind til deres falske billetsalg, og det hele ser utroligt ægte ud, forklarer hun.

AKKC har overfor Facebook gjort indsigelse mod den falske Maroon 5-begivenhed, men uden at det har fået Facebook til at fjerne den.

- Det vil vi nu så også gøre i forhold til Mariah Carey-begivenheden, for vi kan ikke rigtig andet, fastslår hun.

Her fredag eftermiddag er der i øvrigt fortsat nogle hundrede billetter til salg til den amerikanske superstjernes intimkoncert i Aalborghallen 4. juni.

Er man interesseret i billetter, opfordrer AKKC til, at man køber dem via akkc.dk, Ticketmaster eller livenation.dk

Katrine Schousboe
Den amerikanske sangerinde giver koncert i Aalborghallen 4. juni. PR-foto
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...