Årligt udsalg hos genbrugsbutik

AALBORG: Mandag 14. maj var dagen, hvor heldige kommende karnevalsdeltagere kunne sikre sig en billig barne-, træk- eller klapvogn fra genbrugsbutikken Kirkens Genbrug, der ligger på Boulevarden.

Butikken stillede op med et dusin vogne, og prisen var 200 kroner, der ligger betydeligt under, hvad de ellers bliver udbudt til på diverse internetsider. Karnevalsgæsterne bruger vognene til at transportere alkohol i den nært forestående stjerneparade, der hvert år pryder Aalborgs gader om lørdagen til Aalborg Karneval.

Allerede inden butikken åbnede klokken 11 var de første kunder begyndt at dukke op, men måtte vente til at det frivillige personale åbnede dørene og satte de mange vogne ud på fortovet. Omkring åbningstid var der dog ikke lige så mange kunder forbi, som personalet oplevede sidste år:

- Jeg tror det skyldes, at vi er lidt tidligere ude i år, end vi var sidste år, forklarer den frivillige medarbejder Gerda Pedersen.

Eftersom at kursen på brugte barnevogne er meget høj i øjeblikket på grund af Karneval, vil de mange vogne dog helt sikkert finde sig et nyt hjem inden længe.

Peder Mosegaard, der til daglig læser erhvervsøkonomi på Aalborg Universitet, havde taget formiddagen fri fra bøger og opgaveskrivning og var dagens første kunde i genbrugsbutikken:

- Mine venner og jeg var også inde i Kirkens Genbrug sidste år, for at hente en vogn. Vi havde set annonceringen i vinduet og tænkte at det var en rigtig god mulighed, fortæller han.

Det er 3. år i træk, at Peder skal deltage i Karneval og har dermed gjort det siden, at han flyttede til Aalborg for at studere for tre år siden. I år skal han selv og de venner han skal følges med, klædes ud som forskellige japanske figurer fra Pokémon verdenen:

- Da temaet i år er til lands, til vands og i luften, tænker jeg, at Pokémon er et oplagt valg til udklædning, da der findes Pokémons inden for hver af disse kategorier, og de to barnevogne skal selvfølgelig pyntes i noget der passer til vores udklædning, fortsætter han.

Peder havde taget en for holdet, om man så må sige, og fik hele to barnevogne med sig, som han og hans 12 venner skal deles om.

Jens Christian Meldgaard, der til daglig er lagerforvalter for Kirkens Genbrug, er ophavsmand, til den gode idé:

- De vogne der står på gaden efter karneval, dem tager jeg simpelthen ud i byen og henter på min trailer. Så opbevarer vi dem i et år på et lager, og nu er de så klar til at blive solgt igen, fortæller han.

Kirkens Genbrug støtter ensomme, syge og dårligt bemidlede i Danmark og Jens Christian er glad for at kunne bidrage til dette arbejde:

- Jeg syntes det er så fantastisk med hele genbrugstanken. Tænk at skrald kan give overskud til en god sag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...