Har du styr på byens bedste billige mad? Kvinderne bag instagram-profilen OpdagAalborg guider dig

AALBORG: Det er sidst på måneden, lige inden SU og løn tikker ind, og du magter hverken at kaste dig ud i kogekunsten i køkkenet eller at spise rugbrød igen igen - kender du det?

Frygt ikke - vi har allieret os med Sanne og Ditte Kjeldsteen, som står bag Instagram-profilen Opdag Aalborg.

LÆS MERE: Søstre opdager Aalborg på Instagram: Følger du med?

Sarah Thun
Sanne og Ditte har Instagram-profilen @opdagaalborg. Foto: Martin Damgård

De to kvinder bruger byen utrolig meget, og de har erfaret, at når man elsker at spise ude, så kan det af og til være en fordel, at det ikke koster en bondegård.

Derfor har vi samlet deres fire mest geniale tip til alle os andre, som også gerne bare lige vil have noget nemt og lækkert at spise uden at tømme kontoen.

Kæmpe portioner til gode priser

Inde på Aalborgs Hovedbibliotek ligger en skjult perle af en frokostcafé med vanvittig billig og virkelig lækker mad, fortæller Sanne Kjeldsteen.

Her får du mad i store portioner, det er sundt - og så er det indrettet med et stort vægmaleri og en kunstnerisk udført bogtrappe videre til biblioteket, som caféen deler lokaler med.

Placeringen inde på biblioteket betyder, at der er tænkt over de studievenlige priser. Men det betyder på ingen måde, at det kun er studerende, der er velkomne.

Du får en panini til 25 kroner og sandwich, salater og nachos til 40,-

Café Nørregade, Rendsburggade 2

Sarah Thun
På Café Nørregade har de foruden billig mad også et vægmaleri og en mosvæg. Foto: Sarah Thun

Legendarisk thaimad

Det ligner nærmest en lille pølsebod i Danmarksgade, men de sælger thaimad. Der ligger også en lille biks i Vingårdsgade, men lad dig ikke narre; Sanne og Ditte tøver ikke med at kalde Thai-Boxen i Danmarksgade legendarisk.

Her kan du vælge imellem syv forskellige thairetter, og der er altså både ris og nudler, grøn og rød karry, oksekød og kylling.

Der er naturligvis også mulighed for at køre en samling forårsruller med sur-sød sovs, hvis man er til sådan en klassiker.

Alle retter koster 50 kroner - og for 10 kroner mere kan du få en stor portion.

Pro tip fra @opdagaalborg: Nummer fem med ris, rød karry og kylling er en vinder.

Thai-Boxen, Danmarksgade 52

Sarah Thun
Thai-Boxen på Danmarksgade ser ikke ud af meget, men skinnet bedrager tilsyneladende. Foto: Sarah Thun

Bagels for 30 kroner

BACO står for Bagels og Coffee, og det er lige præcis, hvad du får rigtig meget af for pengene i de hyggelige lokaler i Nørregade.

Her koster både kaffe og bagels 30 kroner, og du kan få nachos og kolde drikkevarer for 25. Det er da lige til at overkomme, når man tager med i betragtningen, at stedet er hyggeligt og nu ligger hele tre steder i Aalborg.

BACO: Nørregade 1, Budolfi Plads 20 og Stjernepladsen 16

Sarah Thun
Café BACO finder du i Nørregade, på Stjernepladsen og på Budolfi Plads. Foto: Sarah Thun

Gode morgentilbud

Kaffebaren i Bredegade er en utrolig hyggelig kaffebar, og så er den endda billigere end de fleste.

Her kan du især finde nogle gode morgentilbud, så hvis du er klar på morgenmad i byen, så var det måske en ide at kigge forbi i Kaffebaren, hvor du kan få en morgenbolle for 20 kroner, en morgentallerken for 59 kroner og en kop kaffe for 30 kroner, hvis du køber den inden klokken 10.00.

Udover god kaffe og morgenmad, kan du også få panini, nachos, salater og kage, men du skal komme om morgenen, hvis der skal være penge at spare.

Kaffebaren, Bredegade 6

Sarah Thun
Hvis du er til en god kop kaffe og lidt lækker morgenmad til en skarp pris, så er Kaffebaren et godt sted at lande - især inden klokken 10.00. Foto: Sarah Thun

LÆS MERE: Kender du disse cool og unikke steder i Aalborg?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...