Opera og bingo i en og samme omgang - det kan du få på tv og på storskærm på Café Ulla Terkelsen London. Arkivfoto
Det sker

Bingo og drag: Her er 5 anderledes events til operafestivalen

Aalborg Operafestival er i gang - vi har fundet fem sjove og skæve oplevelser til dig

11. august 2022 kl. 15:13

AALBORG: Er du til opera? Nej, vil mange af os udbryde højt og rungende, mens fordommene om genren står i kø.

Men når du ser programmet for de kommende dages Aalborg Operafestival, er det på sin plads at parkere nogle af de umiddelbare tanker og lade sig overraske.

For festivalen, der begynder i dag, torsdag 11. august, og varer til og med søndag, har i den grad skruet op for det lidt skæve og overraskende.

Bingo

Det er næppe en sammensætning, der er set før. Men man kan godt blande opera og tv-bingo.

I morgen, fredag 12. august, slår to nordjyske institutioner nemlig pjalterne sammen. når SIFA tv-bingo med vært Peter Skram og operafestivalen laver et sær-arrangement, der kombinerer musikken med spillet.

Alle kan spille med live på DK4, og er du heldig at komme igennem på telefon, kan du vælge hvilken arie eller duet, de medvirkende operasangere skal synge. Har du ikke kanalen, kan du også opleve udsendelsen til storskærmsarrangement på Café Ulla Terkelsen London.

Drag

Skal du ud at spise lørdag aften, 13. august, så skal du ikke blive overrasket, når du pludselig får musik til maden på C.W. Obels Plads.

Årets Opera Surprise kommer nemlig direkte fra Londons undergrund i form af operasanger, drag og skuespiller Freddie Love, der giver et spektakulært show, der på mange måder udfordrer operagenren.

Det bliver en genremix af opera, dragshow, cabaret og sangrepertoire fra Queen.

Showet begynder kl. 19.30, og det er ganske gratis at opleve det.

Altan

En ting er at gå til opera i store koncertsale - men hvorfor egentlig ikke tage operaen der ud, hvor vi allerede er.

Over festivalens fire dage bliver 12 altaner omdannet til miniature-scener, hvor fire af de dygtigste unge sangere og deres akkompagnatører præsenter opera fra Østrig, Tjekkiet, Amerika og Danmark.

Fredag, 12. august, er der f.eks. koncert ved Nørresundby Gl. Rådhus kl. 12. I Maren Turisgade 3 kl. 15.30 og kl. 17.30 på Stjernepladsen.

Ved vandet

Solen skinner. Det er sommervarmt. Skal du til vandet i morgen, fredag 12. august, kan du også få operaen med.

Musikkens Bus kører nemlig ud til henholdsvis Gjøl Havn (kl. 17) og Blokhus Strand (kl. 20) og skaber et par operakoncerter i mini-format med den nordjyske trio Theresa Lundquist French, Morten Porsborg Rasmussen og Christina Beltoft.

De tre står for en buket af kendte og ukendte arier og duetter tilsat lidt operette og musical. Det er ganske gratis at lytte med, så grib en flaske et eller anden køligt og lad sommerdagen slutte med sang.

Nat på Spritten

En spektakulær natkoncert med lysdesign i Brænderitårnet, sådan bliver en af årets store operasatsninger beskrevet.

For på Spritfabrikken kan du lørdag aften kl. 23.30 få en helt speciel oplevelse, når Gustav Johansson og det norske sinfonietta Insimul udfordrer dine sanser med Eight Songs for a Mad King. Det er fortællingen om Kong George III, der i starten af sin regeringstid tegnede til at blive en god konge, men blev syg med porfyri, demens og skizofreni. Isoleret fra alle, låst inde i et fugletårn af sin egen søn og nu både døv og blind, gik den store konge fra genial til gal.

På programmet er også danmarkspremieren GBG Hardcore – et eksplosivt stykke, hvor stemmen bruges af alle musikerne på scenen, et slagtøjsstykke hvor skåle udgør musikkens ”sang”, og en uropførelse af Connor McLeans værk fra 2022, som er tilegnet Gustav Johansson.

Det kræver billet at opleve natkoncerten.

Aalborg Opera Festival rykker mange af koncerterne væk fra de vante scener og ud i byen, som her på Spritten. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier
Annonceret indhold

Nyeste