Nu skal der bygges boliger og erhverv

AALBORG: Der har været arbejdet med området i årevis.

Det er blevet kaldt lidt af et klondikeagtigt område, men det skulle et nyt stort omdannelsesprojekt ændre på ved at samle området til en helhed med boliger, erhverv, butik og biograf.

Området ved Østerport ligger ved porten til byen og tilkørslen til motorvejen. Det omkranses af Østre Alle, Nyhavnsgade og Skibsbyggerivej og er en del af Øgadekvarteret.

På det seneste møde i by og landskabsudvalget var der enighed om at gå i gang med en egentlig lokalplanlægning af området med boliger og erhverv. Men biograf-projektet er ikke med længere. Ifølge by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) er en biograf "ikke aktuel på nuværende tidspunkt"

- Der har jo været en henvendelse fra et eller andet firma, der gerne ville lave en biograf, og de har bare trukket sig tilbage igen, siger Jan Nymark Thaysen.

Han peger på, at man ikke politisk har sagt, at biografen ikke må placeres i området. Forvaltningen har modtaget flere forskellige skitseforslag til udvikling af området på vegne af flere grundejere deriblandt FOA Nordjylland, der har hjemme i området, og her vil opføre et nyt domicil.

Ønsket om en dagligvarebutik er altså også luget ud.

- Der har i det tidligere forarbejde været testet en butik, og der er det, at man siger, at den lokation er godt betjent i forvejen, siger rådmanden.

Hvor mange boliger, der skal bygges ved man ikke på nuværende tidspunkt

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...