Livet her

Bjørnen skifter pels og får nu et nyt og moderne look

Kaptajnen på restaurationsskibet MS Elbjørn vil have nye boller på suppen

28. maj 2018 kl. 14:55

AALBORG: Bjørnen på Aalborgs havnefront er nu gået i gang med at skifte pels, og målet er at få et helt nyt og moderne look tilpasset tidens trend.

Det er i hvert fald planen og intentionen hos den 36-årige skibsejer Martin Kløve Lassen, der naturligvis også selv er kaptajn på det gode skib MS Elbjørn.

For det er netop restaurationsskibet med kælenavnet bjørnen, der nu i en længere årrække har haft fast kajplads på havnefronten i Aalborg, der ifølge ejeren trænger til at blive peppet op og moderniseret.

Martin Kløve Lassen er lidt populært sagt af den opfattelse, at der skal nye boller på suppen både ude og inde på restaurationsskibet, som han købte sidst på året i 2017.

Den gule farve skal væk

Så der har i den senere tid været godt gang i bl.a. penslerne og malerbøtterne, og det meget iøjnefaldende resultat er, at bjørnen så at sige har skiftet pels.

Pist væk er den karakteristiske gule farve på stort set alt udendørs, der nu genopfriskes i farverne sort og hvidt.

Martin Kløve Lassen siger til aalborg:nu, at man dog ikke er helt færdige med malerarbejdet.

- Men det skrider frem helt efter planen, ligesom vi f.eks. også har gennemrenoveret indenfor på skibet i bl.a. restauranten "Den Gamle Frue".

- Vi er på mange måder og fronter i gang med en omfattende omkalfatring af Elbjørn, og vi ønsker at vise gæsterne og offentligheden, at skibet har fået et helt nyt og anderledes koncept, siger Martin Kløve Lassen og tilføjer, at man dermed vil signalere, at skibet nu er på vej ind i en ny og spændende epoke som restaurationsskib.

Eksplosion i generator

Han siger også, at skibet desuden skal bruges til diverse events arrangementer.

- Jeg afholder f.eks. i samarbejde med restauratører i Jomfru Ane Gade et større VIP-arrangement på Elbjørn fredag den 15. juni med ikke færre end 150 indbudte gæster, oplyser skibsejeren.

De historieinteresserede skal afslutningsvis have lidt bonus-info med på vejen vedrørende MS Elbjørn.

Motorskibet tjente således i mange år som isbryder i de danske farvande - nærmere bestemt i perioden fra 1954 til 1966.

Men en eksplosion i en generator satte dog i februar 1996 en brat stopper for skibets aktive isbrydertjeneste.

Annonceret indhold

Nyeste