Veganske donuts? Det er et kæmpe ja-tak herfra! Foto: Emilie Stræde Madsen
Mad & Drikke

Blåbær og oreo, matcha eller banan? Her kan du få hjemmelavede og veganske donuts

La Donuteria går all-in på veganske donuts sommeren over, og du kan roligt begynde at glæde dig!

03. juli 2021 kl. 10:03
Opdateret 20. juli 2021 kl. 12:34

Det gik stærkt, da La Donuteria åbnede dørene sidste sommer. Flere gange måtte man gå forgæves, fordi alt simpelthen var udsolgt.

Med god grund. For selvom der i sommeren 2020 skød ikke mindre end fire donutshops op i Aalborg, er der kun ét sted, hvor man får sine donuts hjemmelavet fra bunden. Og det er hos La Donuteria, der har adresse i Nørregade i det gamle Vaffelhuset.

Det er Adam Rehak og Tomas Mravik, der ses på billedet her samt tredjemanden Tomas Sitarik, der står bag La Donuteria. Foto: Emilie Stræde Madsen

Mændene bag det turkise donutmekka

Den lille donutshop i Aalborg er en del af en større donutkæde, der efter sigende er den hurtigst voksende donutkæde i Europa. Og det er altså den, La Donuteria, som de tre indehavere har købt sig ind i som franchisetagere.

Bag La Donuteria står nemlig Tomas og Adam som ses på billedet samt den tredje ejer, der også hedder Tomas. De tre ejere kommer alle fra Slovakiet og startede deres rejse i det danske som studerende.

- Og så opstod muligheden for at købe sig ind som franchise, og så sagde vi ja, siger Adam med et smil.

Og hjertet banker bestemt for donuts. Selvom grundopskriften på den fluffy donutdej ejes af La Donuteria-kæden, så er det ejerne selv, der er i køkkenet hver dag for at finde på nye smag og nyt fyld. Og her er entusiasmen ikke til at tage fejl af.

- Jeg har også lige den her, som I skal smage, siger Adam, da han kommer ud af køkkenet med en ny, vegansk fyldvariant i favnen. Der er nemlig stort fokus på de veganske donuts i disse dage.

Fokus på veganske donuts lige fra begyndelsen

Den romantiske donutshop har hele tiden haft et udvalg af veganske donuts i montren, men hen over sommeren vil der være ekstrastort fokus på de veganske, hullede herligheder. Udvalget vil variere, men hver uge, hele sommeren kan vi se frem til nye veganske varianter i det daglige udvalg.

Og vi kan ligeså godt afsløre det med det samme: Du kan godt begynde at glæde dig!

På aalborg:nu har vi tyvstartet lidt, og smagt på sagerne inden de nye donuts finder vej til montren.

Hvordan smager det så?

I sortimentet er der også en grøn donut med matcha-te på toppen. Foto: Emilie Stræde Madsen

Den første donut, vi bliver præsenteret for er en matcha-te donut. En sødlig variant, hvor man både kan smage matcha-fyldet og den lækre donutdej, der har enkelt perfekt blød og luftig konsistens.

Matchasmagen er ikke gennemtrængende, så her kan alle være med - også dem, der ikke er de største matcha-fans.

Må det gerne være lidt sødt? Så skal du prøve varianten med hindbær, der har surt slik på toppen. Foto: Emilie Stræde Madsen

Er du i det barnlige hjørne, finder du ikke mindre end to varianter, der er lige noget for dig.

En hindbær sag med syrligt slik på toppen og hindbær-fyld i midten, der smager en lille smule af berliner, og en variant med fruit loops-lignende morgenmadsprodukt på toppen. Sidstnævnte er kun vegetarisk, men de sprøde ringe på toppen er en lækker kontrast til den bløde donut.

Du finder tre forskellige veganske chokoladevarianter; en med banan, en med karamel og mørk chokolade og en med blåbær og oreo. Foto: Emilie Stræde Madsen

Er du en chokoladepige eller -dreng, så er der hele tre varianter til dig; en klassiker med karamel-fyld i midten og mørk, vegansk chokolade på toppen, en lækker sag med bananfyld i midten og en lidt friskere donut med oreo på toppen og blåbærfyld i midten.

Oreo-varianten er skribentens favorit, og for her er der både syndig chokolade og friskhed. Den mørke chokolade med oreoen og den let syrlige blåbærmarmelade komplimenterer hinanden helt perfekt. Av, hvor er den god!

Vi giver en kæmpe tommel op til alle de nye veganske varianter i La Donuterias montre. Udvalget varierer fra dag til dag, men du finder dem i montren allerede fra i morgen og som minimum sommeren ud.

LÆS OGSÅ: Tartelet-krig: Hvem har egentligt Nordjyllands største tartelet?

Annonceret indhold

Nyeste