Nu kan du snart blive vaccineret på apoteket også. Arkivfoto
Det sker

Bliv vaccineret mod corona på apoteket

En række apoteker i Aalborg får nu mulighed for at vaccinere alle fra 5 år og opefter mod coronavirus

16. december 2021 kl. 13:15
Opdateret kl. 13:25

AALBORG: En række apoteker i Nordjylland får nu mulighed for at vaccinere alle fra 5 år og opefter mod coronavirus. Indtil videre er der aftale med 15 apoteker og der kommer løbende flere til.

I Aalborg er der tale om fem nye steder, hvor du fra uge 51 kan blive vaccineret mod coronavirus. Det drejer sig om Budolfi Apotek, Vejgaard Apotek, Aalborghus Apotek, Solsidens Apotek og Nørresundby Apotek.

Fra uge 1 kommer Aalborg Storcenter Apotek og Svenstrup Apotek desuden også til at tilbyde vaccine.

Det sker efter, at Region Nordjylland har indgået en aftale med Apotekernes Vaccinationsservice (Apovac). Flere nordjyder får dermed mulighed for at blive vaccineret tættere på eget hjem.

- Det er godt, at apotekerne nu også kan hjælpe i indsatsen med at få givet så mange 3. stik, som det overhovedet er muligt – hurtigst muligt. Apotekerne har erfaringen og ekspertisen, så det er oplagt, at de nu også deltager i vaccinationsindsatsen, siger chefkonsulent i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, Anders Cinicola i en pressemeddelelse.

Ifølge direktør i Apovac, Bjarne Kalø, er det en kæmpestor opgave, som samfundet står over for, når så mange skal vaccineres på samme tid.

- Det er klart, at apotekerne gerne hjælper til. Apotekernes medarbejdere har allerede stor erfaring med at vaccinere - og mange borgere har god erfaring med at blive vaccineret på apoteket. Apotekerne er tæt på borgerne, og vi håber, at den lette tilgængelighed er med til at sikre, at flere bliver vaccineret. På den måde kan vi være med til at understøtte Region Nordjyllands vaccinationsindsats, siger Bjarne Kalø i pressemeddelelsen.

Vil du vaccineres på apoteket, så kan du læse mere her.

Apotekerne starter op på forskellige ugedage i løbet af uge 51.

I Nordjylland er det desuden fra uge 51 muligt at blive vaccineret på følgende apoteker:

Vodskov Apotek

Jammerbugt Kommune

Aabybro Apotek

Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Svane Apotek

Sæby Apotek

Mariagerfjord Kommune

Apoteket Fyrkat

Mariager Apotek

Hadsund Apotek

Vesthimmerlands kommune

Aars Apotek

Aalestrup Apotek

Farsø Apotek

Annonceret indhold

Nyeste