Nordjyllands Politi har haft travlt med at notere fartsyndere i årets første uge - se her hvor mange, der blev snuppet

AALBORG: Ned, ned, ned. Farten skal ned. Sådan lyder formaningen fra Færdselsafdelingen hos Nordjyllands Politi.

De har, som led i en national indsats, haft fokus på hastighed i årets første uge - 4.-10. januar. Nu er resultatet klar - og det er ikke specielt opløftende.

2.166 har Nordjyllands Politi noteret for at have haft lidt for travlt, skriver de i en pressemeddelelse.

- Og det er jo vel at mærke udelukkende hastighedssager, så jeg synes, det er et relativt højt talt, siger leder af Operativ færdsel politikommissær Thomas Ottesen, der er noget bekymret over udviklingen på det nordjyske vejnet her under nedlukningen af samfundet.

- Det går alt for stærkt for alt for mange. Måske fordi der er ekstra plads på vejene som følge af corona. Men det er en meget uheldig udvikling, for høj hastighed kan kædes meget direkte sammen med dødsulykker i trafikken, advarer politikommissæren.

Han tilføjer, at på baggrund af de sager, som årets første uge har kastet af sig, så kommer politiets indsats over for nordjyske fartsyndere til at fortsætte.

Risiko for ulykker bliver øget

Flest bilister (793) blev skrevet for hastighedsovertrædelser i byzone. De 81 forseelser var til klip i kørekortet og syv til betinget frakendelse.

Næstflest (700) blev taget på strækninger med skiltning, der markerer lavere hastighed. Heraf var 72 til klip og to til betinget frakendelse.

De resterende fartsyndere fordeler sig på landevej, motorvej med nedsat hastighed og motorvej 130 km/t, mens man også noterede et enkelt vogntog for at køre så hurtigt, at det blev til en betinget frakendelse af kørekortet.

Politiet skriver i pressemeddelelsen, at de også så tendens til højere fart under den første nedlukning af samfundet i marts 2020. Dengang var der også bilister, som begyndte at betragte de tomme vejstrækninger som regulære racerbaner.

- Nu er vi i vinterperioden, hvor der ovenikøbet er ustadigt vejr, kolde og glatte vejbaner. Det betyder, at man som bilist vil opleve øget bremselængde og begrænset vejgreb. Det øger risikoen for ulykker, især når hastigheden samtidig er for høj. Så min generelle opfordring til alle bilister i Nordjylland er: Sænk farten. Det kan redde dit liv, hvis uheldet er ude, fastslår Thomas Ottesen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...